search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:40
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Κατάφεραν να «κολλήσουν» τα δάχτυλα στο χέρι 15χρονου που ακρωτηριάστηκε – Μετά από 16 ώρες χειρουργείο

02.08.2019 10:41
Θεσσαλονίκη: Κατάφεραν να «κολλήσουν» τα δάχτυλα στο χέρι 15χρονου που ακρωτηριάστηκε - Μετά από 16 ώρες χειρουργείο - Media

 

Επιτυχής επέμβαση επανασυγκόλλησης τριών δακτύλων σε 15χρονο ασθενή πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από την ομάδα εξειδικευμένων Ορθοπαιδικών – Μικροχειρουργών του νοσοκομείου.

Ο ασθενής, ο οποίος είχε υποστεί πλήρη ακρωτηριασμό όλων των δακτύλων του δεξιού χεριού, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Ξάνθης με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες και χειρουργήθηκε από την ομάδα του καθηγητή Ορθοπαιδικής – μικροχειρουργού, Αλέξανδρου Μπερή, της Ορθοπαιδικού άκρας χειρός – μικροχειρουργού, Ελλάδας Παπαδογεώργου και του συνεργάτη τους Ορθοπαιδικού, Νικόλαου Δανιηλίδη.

Το χειρουργείο είχε διάρκεια 16 ωρών και η μικροχειρουργική επέμβαση αφορούσε μόνο τη συγκόλληση του δείκτη, του μέσου και του παραμέσου δακτύλου διότι ο ακρωτηριασμός είχε σοβαρό στοιχείο εξελκυσμού που καθιστούσε τη συγκόλληση του αντίχειρα και του μικρού δακτύλου αδύνατη, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με τη χρήση μικροσκοπίου, μικροραμμάτων και μικροεργαλείων αποκαταστάθηκαν όλοι οι ευγενείς ιστοί του χεριού, αρτηρίες, φλέβες, νεύρα, τένοντες καθώς και τα οστά. Η αιμάτωση των δακτύλων επανήλθε πλήρως και ο ασθενής είχε πολύ καλή μετεγχειρητική πορεία, γεγονός που οδήγησε στο να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο πριν από λίγες μέρες, ενώ θα συνεχίσει τη θεραπεία αποκατάστασης.

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης έχει διενεργηθεί σημαντικός αριθμός συγκολλήσεων και επεμβάσεων άκρας χειρός σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα από την εξειδικευμένης ομάδα χειρουργικής χεριού – μικροχειρουργικής που το νοσοκομείο διαθέτει.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:40