search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:04
MENU CLOSE

Θρίαμβος Τσιτσιπά στην Σανγκάη: Απέκλεισε με ανατροπή τον Τζόκοβιτς (Video)

11.10.2019 10:29
Χρήμα που... «ζαλίζει» έχει βγάλει ήδη στα 21 του από το τένις ο Τσιτσιπάς - Media

 

Ακόμη μία σπουδαία διάκριση, πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο 20χρονος Ελληνας πρωταθλητής, νίκησε με 3-6, 7-5, 6-3 τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Σανγκάη.

Εκεί, όπου… περιμένει για ένα «εισιτήριο» στον τελικό, ο Ρώσος, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Ο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ και αφού προηγήθηκε με 3-0, κατάφερε με κύριο όπλο την παραδειγματική ψυχραιμία, να ξεπεράσει την όποια αντίδραση του Ελληνα πρωταθλητή και να κλείσει το σετ με 6-3.

Γνωρίζοντας ότι δεν έχει τίποτε να χάσει, ο 20χρονος Τσιτσιπάς, άρχισε αποφασιστικά το δεύτερο σετ και προηγήθηκε 2-1, 3-2, 4-3, 5-4 και 6-5.

Και μετά από ένα συναρπαστικό 12ο γκέιμ, ο Ελληνας (Νο 7 στον κόσμο) άσος «έσπασε» το σερβίς του Σέρβου και πήρε το σετ με 7-5.

Ο Τσιτσιπάς είχε επανακτήσει την αυτοσυγκέντρωση του και με «καθαρό» μυαλό, έφερε σε δυσχερή θέση τον κορυφαίο τενίστα του πλανήτη, προηγούμενος με 3-1 γκέιμ.

Κάπου εκεί, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η ψυχολογική και η σωματική κόπωση του 32χρονου Τζόκοβιτς, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1.

Ηταν το σημείο που εκμεταλλεύθηκε, ο «Tsitsifast», προκειμένου να διαχειρισθεί με… χειρουργική ψυχραιμία και ακρίβεια το υπόλοιπο του αγώνα και να φθάσει -εκμεταλλευόμενος το σερβίς του- στον θρίαμβο με 6-3. 

Υπόκλιση Τζόκοβιτς: Έπαιξε τένις υψηλής ποιότητας, άξιζε να νικήσει

«Έπαιξε τένις υψηλής ποιότητας, άξιζε να νικήσει», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο 32χρονος Σέρβος για τον Τσιτσιπά. Η ιστοσελίδα των ΗΠΑ tennisworld έγραψε: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκαθηλώνει τον Νόβακ Τζόκοβιτς με σπουδαίο στυλ».

    «Περίπου δυόμισι ώρες μετά την εξασφάλιση της θέσης στους τελικούς της ATP, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Νονάκ Τζόκοβιτς 3-6, 7-5, 6-3 σε δύο ώρες και δύο λεπτά. Ο Στέφανος φτάνει μέχρι τον τέταρτο ημιτελικό Masters 1000, παίζοντας σε υψηλό επίπεδο. Ήταν η δεύτερη νίκη για τον Τσιτσίπα επί του Τζόκοβιτς σε τρεις αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

    «Σούπερ Στέφανος. Ο Τσιτσιπάς νίκησε για δεύτερη φορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε τρεις αγώνες, παίρνοντας την πρώτη του νίκη επί ενός Νο 1 στον κόσμο για αν φτάσει στα ημιτελικά», ήταν η πρώτη αντίδραση στο twitter από την ιστοσελίδα της ATP. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00