search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:58
MENU CLOSE

Φωτίου: Η ΝΔ ξεπληρώνει τα γραμμάτια στα συμφέροντα που την έφεραν στην εξουσία

26.10.2019 12:23
Φωτίου: Η ΝΔ ξεπληρώνει τα γραμμάτια στα συμφέροντα που την έφεραν στην εξουσία - Media

 

«Η κυβέρνηση μας γυρνάει πίσω στην κρατικοδίαιτη ανάπτυξη που μας έφερε την καταστροφή» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου στην ΕΡΤ.

Ισχυρίστηκε ότι «η Νέα Δημοκρατία ξεπληρώνει τα γραμμάτια σε οκτώ κατηγορίες συμφερόντων που την έφεραν στην εξουσία».

Αναφερόμενη στο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Φωτίου επισήμανε τα εξής:

· Η καλή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας σήμερα είναι στο ακέραιο επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

· Παραδώσαμε γεμάτα ταμεία, ένα απόθεμα 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκατοντάδες χιλιάδες επιδοτήσεις ΕΣΠΑ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 2.000 επενδυτικά σχέδια αξίας 5,7 δισεκατομμυρίων.

Έντονα επικριτική ήταν απέναντι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

· Με το δήθεν αναπτυξιακό νομοσχέδιο, η ΝΔ προσπαθεί να επαναφέρει το κρατικοδίαιτο μοντέλο ανάπτυξης που μας οδήγησε το 2014 στην καταστροφή.

Μόνος της στόχος είναι να ξεπληρώσει σε 8 κατηγορίες ημετέρων τα γραμμάτια για τη βοήθειά τους να αναρριχηθεί στην εξουσία.

1. Στον ΣΕΒ κατεδαφίζοντας τις συλλογικές συμβάσεις και μειώνοντας τους μισθούς.

2. Στα μεγάλα συμφέροντα με δώρα και εξυπηρετήσεις στις επενδυτικές τους προσπάθειες, ακόμα και καταπατώντας κάθε έννοια περιβαλλοντικής προστασίας. Παράδειγμα η Lamda Development.

3.Στους καναλάρχες απαλλάσσοντάς τους από το “πόθεν έσχες” και την υποχρέωση να δηλώνουν την προέλευση των κεφαλαίων τους.

4. Σε επιχειρηματίες-μεγάλους ευεργέτες τους, βαφτίζοντας παραγωγικές επιχειρήσεις προς επιδότηση το μονοπώλιο της διανομής τύπου, τις ταχυμεταφορές ή τα delivery.

5. Στα “δικά μας παιδιά” του επιτελικού κράτους (μετακλητούς) και των ΔΕΚΟ αυξάνοντας τους μισθούς και μειώνοντας τα απαιτούμενα προσόντα για τις θέσεις ευθύνης.

6. Στα “δικά μας παιδιά” της αυτοδιοίκησης καλύπτοντας αναδρομικά παράνομες πράξεις διετίας.

7. Στους ιδιώτες που ξαναμπαίνουν στην παροχή υπηρεσιών προς το δημόσιο εκπαραθυρώνοντας τους εργαζόμενους που δουλεύουν εκεί.

8. Στους δήθεν επενδυτές που έστησαν το σκάνδαλο με τα κινεζικά POS και τις Χρυσές Βίζες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57