search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27
MENU CLOSE

Βόρεια Ελλάδα: «Μπλόκο» σε πρόσφυγες

03.11.2019 18:57
Βόρεια Ελλάδα: «Μπλόκο» σε πρόσφυγες  - Media

 

«Καυτή πατάτα» για την κυβέρνηση το Προσφυγικό. Η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων -σε δομές, στην ενδοχώρα-  στο πλαίσιο σχεδίου για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη στη Βόρεια Ελλάδα. 

Στη Θεσσαλονίκη, ομάδα πολιτών συγκεντρώθηκε -το απόγευμα- στην Καλαμαριά μετά από φήμη που ήθελε πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται στο πρώην νοσοκομείο Παναγία στην οδό Ν. Πλαστήρα στη Νέα Κρήνη.

Νωρίτερα, κάτοικοι σε Γιαννιτσά και Σέρρες έστησαν μπλόκα για να εμποδίσουν την εγκατάσταση των προσφύγων και όλα αυτά, την ώρα που οι προσφυγικές ροές στα νησιά συνεχίζονται αμείωτες.

Πιο συγκεκριμένα, ένταση προκλήθηκε σε περιοχή των Γιαννιτσών, όταν κάτοικοι της περιοχής περίμεναν στον δρόμο ώστε να εμποδίσουν λεωφορεία με πρόσφυγες που επρόκειτο να εγκατασταθούν σε τρία κοντινά ξενοδοχεία. Για το περιστατικό χρειάστηκε μάλιστα και η επέμβαση της αστυνομίας καθώς τα πνεύματα ήταν ιδιαίτερα οξυμένα.

Περίπου 40 άτομα συγκεντρώθηκαν σε βοηθητική οδό κοντά σε ξενοδοχείο, στο 5ο χμ της Ε.Ο. Γιαννιτσών-Θεσσαλονίκης, για να εμποδίσουν την έλευση των προσφύγων κι ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες από την Ελλάδα. Κλείστε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους Έλληνες». Όταν οι πρόσφυγες πλησίασαν, εξαγριωμένοι κάτοικοι τους έβριζαν χυδαία και τους φώναζαν να γυρίσουν στη χώρα τους.

Αντίστοιχα, λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, κάτοικοι του νομού συγκεντρώθηκαν στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος των νέων διοδίων και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά της φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες. Ένα λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες σε ξενοδοχείο, στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, σταμάτησε για λίγη ώρα πριν τα διόδια και μετά την αποχώρηση των ατόμων, συνέχισε για τον προορισμό του.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27