search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:26
MENU CLOSE

Στουρνάρας στην ΕΡΤ: «Βγαίνει» ο λογαριασμός για την ελληνική οικονομία

18.11.2019 20:52
Στουρνάρας στην ΕΡΤ: «Βγαίνει» ο λογαριασμός για την ελληνική οικονομία - Media

 

Καλεσμένος στην νέα ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ 1 «10» και την Όλγα Τρέμη που ξεκίνησε την Δευτέρα στις 10 το βράδυ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας στάθηκε απέναντι στους δημοσιογράφους της εκπομπής Όλγα Τρέμη, Αντώνη Δελλατόλα, Ηλία Κανέλλη και Κατερίνα Γαλανού, προκειμένου να δώσει απαντήσεις τόσο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα, όσο και για τις συνθήκες που μας οδήγησαν στην πρόσφατη κρίση και τα μνημόνια.

Κάνοντας λοιπόν «ποδαρικό» στη νέα εκπομπή δήλωσε πως ήρθε στην ΕΡΤ που κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Τόνισε πως αν και οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών μιλούν για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας χαμηλότερη του 2,8, ο λογαρισμός εκτιμά ότι θα «βγει» στο τέλος για την χώρα μας, με την Τράπεζα της Ελλάδος να εκτιμά πως αυτή θα κινηθεί τελικά στο 2,5.

Υπογράμμισε πως αν συνεχιστεί η πορεία που έχει χαραχθεί από την τωρινή κυβέρνηση η ανάπτυξη θα έρθει και για την ελληνική οικονομία παρόλη την κάμψη που σημειώνεται παγκόσμια. Κι αυτό γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά στην Ελλάδα ανακάπτουν οι επενδύσεις και το διαθέσιμο εισόδημα (4,5 σε ετήσια βάση), ανακάμπει δηλαδή η εσωτερική οικονομία.

Σήμερα, συνέχισε απαντώντας σε ερωτήσεις, ο πρωθυπουργός καλείται να μοιράσει 400 εκατ. ευρώ από το πλεόνασμα, αναγνωρίζοντας ότι η αρχή για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας τέθηκε μετά την «στροφή» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Το πρόβλημα στις σχέσεις του με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το απέδωσε στο ότι τον στοχοποίησε ως πολιτικό αντίπαλο.

Μίλησε για το ότι είχε προηδοποιήσει ήδη από το 2014 σε δημόσιες δηλώσεις του πως αν μπούμε σε περιπέτειες με την Προεδρική εκλογή, η εθνική οικονομία θα αντιμετώπιζε μεγάλο πρόβλημα. Κατάσταση που επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις και τις  μάχες που έδωσε η Τράπεζα της Ελλάδος τις κρίσιμες στιγμές του Ιουλίου του 2015.

Τέλος, αναφέρθηκε πως δεν τον έχει απασχολήσει ακόμα η εμπλοκή του στην ενεργό πολιτική και πως ακόμη δεν έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό σχετικά με την ανανέωση της θητείας του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:26