search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:53
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Γονείς αντιδρούν σε σχολική εκδρομή στην έδρα του ΝΑΤΟ

23.11.2019 15:24
Ποια δημοτικά και νηπιαγωγεία κλείνουν την Τετάρτη στην Αθήνα - Media

 

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη που αντιδρά στην εκδρομή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας σχολείου στην έδρα του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας.

«Πρόκειται για ενέργεια που προκαλεί το κοινό αντιπολεμικό, δημοκρατικό αίσθημα των γονιών και του λαού της περιοχής μας όταν μάλιστα συνοδεύεται από ανιστόρητες και βάναυσα προκλητικές αναφορές στο ΝΑΤΟ ως «διεθνή οργανισμό για την ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο» που κάνουν ανερυθρίαστα το μαύρο-άσπρο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων.

«Ως Ένωση Γονέων του Δήμου μας απαιτούμε την άμεση ακύρωση της “εκπαιδευτικής” επίσκεψης στο ΝΑΤΟ. Τα παιδιά μας δεν έχουν καμιά σχέση με φονιάδες και μηχανές πολέμου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Αγαπητοί γονείς,

«Η Ένωση Γονέων Πυλαίας- Χορτιάτη καταδικάζει κατηγορηματικά την απαράδεκτη απόφαση της Διεύθυνσης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας να διοργανώσει “εκπαιδευτική” εκδρομή του σχολείου στην έδρα του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας. Πρόκειται για ενέργεια που προκαλεί το κοινό αντιπολεμικό, δημοκρατικό αίσθημα των γονιών και του λαού της περιοχής μας όταν μάλιστα συνοδεύεται από ανιστόρητες και βάναυσα προκλητικές αναφορές στο ΝΑΤΟ ως «διεθνή οργανισμό για την ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο» που κάνουν ανερυθρίαστα το μαύρο-άσπρο. Θα τους προτείναμε να ρωτήσουν τα ξεριζωμένα απ’ τη χώρα τους προσφυγόπουλα για την άποψή τους για το ΝΑΤΟ και πόσο αυτό προώθησε την “ασφάλεια και την ειρήνη” στη Συρία και σε μια σειρά χώρες ακόμα, αλλά μάλλον είναι χαμένος κόπος…

Είναι γεγονός ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί, ήδη από το 2017, μια Εκστρατεία Δημόσιας Επικοινωνίας, το «WeAreNATO», που έχει στο επίκεντρο της τους νέους, με προφανή στόχο να εξωραϊστεί το ΝΑΤΟ στις συνειδήσεις των παιδιών (και μάλιστα από τις τρυφερές ηλικίες του Δημοτικού, όπου δεν υπάρχει η παραμικρή σχετική εμπειρία), να ντύσουν στα παιδικά μάτια τη δολοφονική μηχανή με αθώο, ακόμα και “φιλειρηνικό” (!) περιτύλιγμα ώστε να “κερδίσουν” τη νέα γενιά και να μην την έχουν εμπόδιο αλλά σύμμαχό τους στα εγκληματικά τους σχέδια κατά των λαών. Να αποκρυφτεί ο ρόλος του ΝΑΤΟ ως μηχανή πολέμου , στη διάλυση κρατών και στην επαναχάραξη συνόρων (π.χ. Γιουγκοσλαβία), στην έξαρση των εθνικισμών, στο γκριζάρισμα ζωνών στο Αιγαίο, σε τελική ανάλυση στο θάνατο παιδιών συνομήλικων με τα δικά μας που τα προσκαλούν να τα “εκπαιδεύσουν”.

Ως Ένωση Γονέων του Δήμου μας απαιτούμε την άμεση ακύρωση της “εκπαιδευτικής” επίσκεψης στο ΝΑΤΟ. Τα παιδιά μας δεν έχουν καμιά σχέση με φονιάδες και μηχανές πολέμου».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15