search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:17
MENU CLOSE

Alpha Bank: Μαζί με στόχο την Παιδεία

11.12.2019 10:25
sxoleio-3.jpg

 

Την τεχνολογική αναβάθμιση των διαδικτυακών συνδέσεων στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας προωθεί η Alpha Bank μέσω της παροχής σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του προγράμματος, «Μαζί με στόχο την Παιδεία» η Τράπεζα εδώ και δύο χρόνια προσφέρει σημαντικά εργαλεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς, παρέχοντας σε κάθε σχολείο που μπαίνει στο Πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας, που περιλαμβάνει πίνακα, ηλεκτρονικό υπολογιστή και μία συσκευή προβολής.

Στην Ελλάδα, μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε η έναρξη της αναβάθμισης των συνδέσεων στο Διαδίκτυο για όλα τα σχολεία της χώρας (συνολικά 11.400 μονάδες), μια κίνηση η οποία αφορά 1,35 εκατ. μαθητές και 140.000 εκπαιδευτικούς. Το έργο εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας του διδακτικού έργου και στις 10.000 αίθουσες πληροφορικής που λειτουργούν σήμερα στα σχολεία, καθιστώντας απαραίτητο και χρήσιμο το πρόγραμμα «Μαζί με στόχο την Παιδεία» της Alpha Bank.

Αποτέλεσμα εικόνας για διαδραστικό σύστημα διδασκαλίας

Σε έναν κόσμο που οι τεχνολογικές εξελίξεις κινούνται με καταιγιστικούς ρυθμούς, που το επερχόμενο 5G υπόσχεται (την 4η βιομηχανική) επανάσταση στην επικοινωνία και τον τρόπο που εργαζόμαστε και λειτουργούμε, και που οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν προαπαιτούμενο για τις μελλοντικές γενιές, η στροφή της Παιδείας σε νέες μεθόδους εκπαίδευσης αποτελεί μονόδρομο και εχέγγυο για τους μαθητές και το μέλλον τους. Τα εκπαιδευτικά συστήματα προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες σε όλο τον κόσμο και οι ψηφιακές αίθουσες αποτελούν βασική έκφανση αυτής της στρατηγικής, επιφέροντας αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης της γνώσης για τις νέες γενιές.

Πρώτο και σημαντικό σταθμό στο φετινό πρόγραμμα «Μαζί με στόχο την Παιδεία» αποτέλεσε το νησί της Κάσου, με τους περίπου 1.000 μόνιμους κατοίκους. Η παράδοση των υλικών στο δημοτικό σχολείο του νησιού πραγματοποιήθηκε παρουσία υψηλόβαθμών στελεχών της Alpha Bank. Παράλληλα, οι μαθητές γνώρισαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νομισματικής Συλλογής της Τραπέζης «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» και παρέλαβαν τη διαδραστική και πρωτότυπη βαλίτσα του Προγράμματος, που περιέχει ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό.

Τα υπόλοιπα σχολεία στο φετινό πρόγραμμα ήταν στους δήμους Ελληνικού-Αργυρουπόλεως και Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστόπετρας Εορδαίας και το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. Μάλιστα, παρούσα στις παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης ήταν και η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη. Αποτελώντας ισχυρό πρότυπο για τη νέα γενιά, η Άννα Κορακάκη βρέθηκε και εφέτος στο πλευρό της Τράπεζας για να στηρίξει το πρόγραμμα «Μαζί, για την Παιδεία», με τα παιδιά και την τοπική κοινωνία να την υποδέχονται με ενθουσιασμό.

Στα δύο χρόνια της πρωτοβουλίας, το «Μαζί, με στόχο την Παιδεία» έχει επεκταθεί σε 39 δημοτικά σχολεία, όπου έχουν τοποθετηθεί ισάριθμοι διαδραστικοί πίνακες και συνοδευτικός εξοπλισμός, ενώ, παράλληλα, η Τράπεζα έχει προσφέρει 780 βιβλία για την ενίσχυση των σχολικών βιβλιοθηκών, φροντίζοντας να δώσει «τροφή» στην όρεξη των μικρών μαθητών για διάβασμα και γνώση, με πλοηγό την παιδική λογοτεχνία. Και βέβαια, η Alpha Bank φροντίζει και για τη φυσική κατάσταση των παιδιών, έχοντας παράσχει 3.549 είδη αθλητικού εξοπλισμού για τις σχολικές δραστηριότητες και τη φυσική αγωγή των μικρών μαθητών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:15