search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:09
MENU CLOSE

Παρέμβαση της προέδρου του ΣτΕ στην υπόθεση του Mr Bitcoin αναφέρει σε δήλωσή της η Ζ. Κωνσταντοπούλου

24.12.2019 16:53
Παρέμβαση της προέδρου του ΣτΕ στην υπόθεση του Mr Bitcoin αναφέρει σε δήλωσή της η Ζ. Κωνσταντοπούλου - Media

 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος του 40χρονου Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ, σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, παρενέβη στην υπόθεση έκδοσης του αποκαλούμενου «Mr Bitcoin».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να εκδοθεί ο Αλεξάντερ Βίννικ, αρχικά στην Γαλλία, με δεύτερο προορισμό τις ΗΠΑ και τρίτο την Ρωσία.

Χθες, όπως είχε ανακοινώσει η κ. Κωνσταντοπούλου, με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ, Μαρίας Καραμανώφ, «πάγωσε» προσωρινά η απόφαση του κ. Τσιάρα, περί έκδοσης του Αλεξάντερ Βίννικ στην Γαλλία, και στις συνέχεια στις άλλες χώρες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει καταθέσει.

Σήμερα, η κ. Κωνσταντοπούλου με νέα ανακοίνωσή της αναφέρει ότι μετά την χθεσινή προσωρινή διαταγή που αναστέλλει την έκδοση του Αλεξάντερ Βίννικ, «σήμερα σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα παρέμβασης στην διαδικασία από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου».

Ακόμη, η συνήγορος του Ρώσου αναφέρει, ότι «δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην προσωρινή διαταγή αναστολής της έκδοσης και ένα “αόρατο-ορατό” χέρι αφαίρεσε την υπόθεση από το αρμόδιο Δ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέγραψε την υπόθεση από το πινάκιο της ορισθείσας δικασίμου της 24/3/2020 και την προσδιόρισε εσπευσμένα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 10 Ιανουαρίου 2020, συντέμνοντας τις προθεσμίες και αλλάζοντας τον εισηγητή της υποθέσεως, που είχε ήδη ορισθεί». Και προσθέτει: «Το “αόρατο-ορατό” χέρι ανήκει στην πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, απασχολήθηκε με αυτό».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει ως εξής:

«Μετά την έκδοση χθες, 23/12/2019, της προσωρινής διαταγής που αναστέλλει την έκδοση του Αλεξάντερ Βίννικ, σήμερα σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα παρέμβασης στην διαδικασία από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ, αντέδρασε αμέσως, κάνοντας την εξής δήλωση:

Χθες δήλωσα ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ έχει απέναντί του “μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση” αναστολής εκτέλεσης της έκδοσής του.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στην προσωρινή διαταγή αναστολής της έκδοσης και ένα “αόρατο-ορατό” χέρι αφαίρεσε την υπόθεση από το αρμόδιο Δ´ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, διέγραψε την υπόθεση από το πινάκιο της ορισθείσας δικασίμου της 24/3/2020 και την προσδιόρισε εσπευσμένα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις 10 Ιανουαρίου 2020, συντέμνοντας τις προθεσμίες και αλλάζοντας τον Εισηγητή της υποθέσεως, που είχε ήδη ορισθεί.

Το “αόρατο-ορατό” χέρι ανήκει στην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, απασχολήθηκε με αυτό.

Υπενθυμίζω ότι στις 7/1/2020 ο πρωθυπουργός επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο.

Και ότι το όνομα της κας Σακελλαροπούλου ακούγεται μεταξύ των πιθανών προτεινομένων για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο αγώνας του Αλεξάντερ για το δίκαιο και το δίκιο συνεχίζεται. Είναι ένας άνισος αγώνας, που θα δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να τον κερδίσουμε.

Υπερασπιζόμαστε όχι μόνο τον Αλεξάντερ, αλλά και την Ανεξαρτησία της χώρας μας και την Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:08