search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:33
MENU CLOSE

Συζήτηση στο ΣτΕ για τον «Mr Bitcon» – Tι δηλώνει η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου

10.01.2020 17:17
Συζήτηση στο ΣτΕ για τον «Mr Bitcon» - Tι δηλώνει η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου - Media

 

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητιέται αυτήν την ώρα η υπόθεση του«Mr Bitcoin», κατά κόσμον Αλεξάντερ Βίνικ.

Ο ίδιος πραγματοποιεί εκ νέου απεργία πείνας και επθυμεί να μην εκδοθεί στη Γαλλία και στη συνέχεια στις ΗΠΑ, όπως αποφάσισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

«Θέλουν να τελειώσουν την υπόθεση και έτσι τη συζητούν σε προτεραιότητα παρακάμπτοντας όλες τις προηγούμενες υποθέσεις. Αυτό φάνηκε με όλους τους τρόπους.  Όχι μόνο τις προηγούμενες στο πινάκιο, αλλά και άλλες που εκκρεμούν χρόνια από αναβολές και θα έπρεπε κανονικά, να συζητηθούν σήμερα»,  επισημαίνει η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Sputnik σε διάλειμμα της συζήτησης.

Νωρίτερα, η ίδια είχε καταγγείλει στο Sputnik ότι η υπόθεση δεν έπρεπε να συζητηθεί καθότι παρήλθε το προβλεπόμενο ωράριο.

«Ο Αλεξάντερ δεν κατηγορείται για κανένα αδίκημα στην Ελλάδα και για κανένα βίαιο αδίκημα σε άλλη χώρα, για κανένα αδίκημα με οποιοδήποτε θύμα. Δεν υπάρχει εναντίον του ούτε μήνυση. Το πραγματικό του “έγκλημα” είναι η τεχνογνωσία του στην τεχνολογία blockchain, των ψηφιακών νομισμάτων και του Bitcoin, που μπορεί να απελευθερώσει οικονομικά τους ανθρώπους από Τράπεζες και Κυβερνήσεις.

Κι όμως, κρατείται 30 μήνες, προφυλακισμένος χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, όταν το 18μηνο ίσχυσε ακόμη και για δολοφόνους όπως ο Κορκονέας και ο Ρουπακιάς, που αποφυλακίσθηκαν προσωρινά αφού δεν είχαν καταδικασθεί πριν το πέρας του Συνταγματικού ορίου. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου προσδιορίζει την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Δεν είναι προνόμιο, ούτε χάρη», επισημαίνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:33