search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:20
MENU CLOSE

Kυνικός Σταϊκούρας: «Πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται»

24.01.2020 10:51
Kυνικός Σταϊκούρας: «Πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται» - Media

 

Δεν έχουν ακόμη αντιμετωπισθεί όλα τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει ως κυβέρνηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ειπε σε συνέντυεξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πρώτου Θέματος ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς για το τραπεζικό σύστημα και το ενδεχόμενο «έξαρσης» των πλειστηριασμών, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι «πλειστηριασμοί γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται». «Δεν μπορεί η προηγούμενη κυβέρνηση να μας κουνάει το δάκτυλο.. προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα υπήρχε μετά το τέλος Δεκεμβρίου 2019, εμείς επεκτείναμε το πλαίσιο κατά τέσσερις μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξήγησε ότι επιδιώκεται ένα νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών με ενσωμάτωση όλων των εργαλείων που υπάρχουν σήμερα. Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει δίχτυ προστασίας ευάλωτων νοικοκυριών.

Μιλώντας για το σχέδιο Ηρακλής και τις προσπάθειες μείωσης των κόκκινων δανείων, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι στόχος είναι «να ανοίξουν οι τράπεζες τις κάνουλες και να ρίξουν ρευστότητα στην πραγματική οικονομία».

Σε ερώτηση αναφορικά με τις προσδοκίες αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας εμφανίσθηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

Επίσης, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο μέτωπο των πλεονασμάτων, αποφεύγοντας όμως να θέσει συγκεκριμένο ποσοτικό στόχο για τη μείωση του 3,5% του ΑΕΠ από το 2021.

Ως προς τις προοπτικές της οικονομίας, επικαλέσθηκε τις προβλέψεις των θεσμών ότι «η χώρα θα τρέξει με ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι το 2019», ενώ φαίνεται ότι υπάρχει και οριακή βελτίωση των προηγούμενων εκτιμήσεων για την οικονομική μεγέθυνση στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Οικονομικών έστειλε αυστηρό μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Επικαλούμενος στοιχεία των τραπεζών ένας στους τέσσερις μπορεί να πληρώσει και δεν το κάνει, προσθέτοντας λίγο αργότερα πως «αυτή την κατηγορία πολιτών μια σοβαρή κυβέρνηση θα τη βγάλει στη σέντρα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:19