search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:09
MENU CLOSE

Γιώργος Κουμουτσάκος στην ΕΡΤ1: «Δεν χτίζουμε φυλακές» – Γιώργος Τσίπρας: «Εντελώς λάθος η πολιτική σας»

13.02.2020 20:35
Γιώργος Κουμουτσάκος στην ΕΡΤ1: «Δεν χτίζουμε φυλακές» - Γιώργος Τσίπρας: «Εντελώς λάθος η πολιτική σας»  - Media

 

«Οι μετακινήσεις στην ενδοχώρα αφήνουν χώρο στους διακινητές» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος στην εκπομπή «10» με την Όλγα Τρέμη στην ΕΡΤ1.

«Δεν χτίζουμε φυλακές», είπε για τα κλειστά κέντρα ενώ στη συνέχεια τόνισε για τις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις: «Η κυβέρνηση δεν κάνει κυνήγι μαγισσών, αλλά επιβάλλεται να ελέγξει τις ΜΚΟ», σημειώνοντας ότι «πλέον θα εξετάζονται γρήγορα οι αιτήσεις και θα ελέγχονται οι ΜΚΟ».

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ακόμα: «Η κυβέρνηση έχει ήδη μεταφέρει 20.000 μετανάστες στην ενδοχώρα», για να προσθέσει: «Δεν υπήρχε κουλτούρα επιστροφών στην προηγούμενη κυβέρνηση».

«Είναι εντυπωσιακό ότι τώρα ανακαλύπτετε πως η Τουρκία στέλνει μετανάστες και πρόσφυγες. Τους έστελνε από πριν», είπε απευθυνόμενος στον κ. Κουμουτσάκο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ενώ χαρακτήρισε ως «μια εντελώς λάθος πολιτική» τα κλειστά κέντρα «έτσι όπως τα ετοιμάζει η ΝΔ». Τόνισε, εξάλλου, ότι: «Είχαμε ύφεση της εγκληματικότητας το 2015».

Για την εγκληματικότητα

Νέα στοιχεία, εξάλλου, για την αιματηρή συμπλοκή την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας έφερε στο «φως» η εκπομπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής «υπάρχει μπόλιασμα της ντόπιας εγκληματικότητας με παραβατικές, εγκληματικές συμπεριφορές από ανθρώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα με την ιδιότητα του μετανάστη, του αιτούντος άσυλου».

Αναλυτικά, στη διάρκεια της εκπομπής, για το συγκεκριμένο θέμα, υπογραμμίστηκαν τα εξής:

«Υπάρχει εγκληματικότητα σ΄ ένα τρίγωνο στο Κέντρο, από την Ομόνοια μέχρι τον Αγιο Παντελεήμονα, τα Πατήσια και τα Εξάρχεια όπου υπάρχουν συμμορίες, από Ελληνες αλλά και από αλλοδαπούς, Αφγανούς, Πακιστανούς, πολλοί εκ των οποίων είναι εδώ και χρόνια σε διαδικασία ασύλου. Εχουν εκμεταλλευτεί την καθυστέρηση στις διαδικασίες, παρέμειναν, έχουν συλληφθεί σχεδόν 50 φορές, αλλά αυτό δεν θα συνεχιστεί. Με βάση το νέο νόμο θα κρατούνται και εν συνεχεία θα στέλνονται στις χώρες τους. Υπάρχει σχέδιο της Αστυνομίας. Πάρα πολλοί απ’ αυτούς τους αλλοδαπούς είναι πολλά χρόνια στη χώρα μας και κάνουν κακή χρήση του ασύλου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:09