search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:56
MENU CLOSE

Επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ-Μακρόν για τις προκλήσεις Ερντογάν στον Έβρο

23.03.2020 17:40
Επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ-Μακρόν για τις προκλήσεις Ερντογάν στον Έβρο - Media
 
Επιστολή προς την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μάρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αμείωτες τουρκικές προκλήσεις στον Εβρο και τις θέσεις της χώρας για την μεταναστευτική πολιτική.
 
Την αποκάλυψη έκανε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος, εξηγώντας ότι η η επιστολή εστάλη στις 16 Μαρτίου μια ημέρα πριν την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.
 
«Η αναλυτική επιστολή περιέγραφε το τι γίνεται στα σύνορά μας – που είναι και ευρωπαϊκά – με τους εκβιασμούς της Τουρκίας που επιχειρεί να στείλει μαζικά μετανάστες. Περιελάμβανε και την διάσταση της παραβίασης βασικών διατάξεων του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου με την χρήση ανθρώπων για την επίτευξη αλλότριων σκοπών» ανέφερε αρχικά ο κ. Κουμουτσάκος
 
Προσέθεσε, δε, ότι «η ίδια επιστολή περιλαμβάνει τις ελληνικές προτάσεις που αφορούν τρεις τομείς. Την ενίσχυση της παρουσίας της Frontex. Τον μηχανισμό χρηματοδότησης ώστε στην περίπτωση της Τουρκίας να είναι αντιστρόφως ανάλογος με την ροή μεταναστών προς την Ελλάδα, δηλαδή όσο περισσότερους στέλνουν τόσο να μειώνονται τα χρήματα. Και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού για την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο ώστε να επιστρέφονται και όσοι έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα. Ουσιαστικά η επιστολή περιλαμβάνει τις θέσεις της Ελλάδας για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου».
 
Πηγή: protothema.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:54