search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:57
MENU CLOSE

ΚΙΝΑΛ: «Να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2118
24-3-2020
25.03.2020 04:00
5050799.jpg

 

Να ενταχθούν οι νοσηλευτές του Δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά ζήτησε η Φώφη Γεννηματά

«Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει κάθε μέτρο που συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και την προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε το Κίνημα Αλλαγής, στεκόμενο δίπλα στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Έχουμε πει ότι στηρίζουμε όλες τις προτάσεις που εισηγούνται οι αρμόδιες επιστημονικές επιτροπές. Σε κανέναν δεν αρέσει ο περιορισμός της ελευθερίας. Όλοι μας ασφυκτιούμε στο σπίτι. Όμως, πρέπει να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και κυρίως τους πιο ευάλωτους, αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας και αυτούς που παράλληλα δίνουν μία άλλη μάχη και ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Θα πρέπει όλοι να συμμορφωθούμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών» τόνισε η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι αυτό που μπορεί να κάνει η αντιπολίτευση είναι να παρακολουθεί την υλοποίηση των μέτρων και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν. «Εντοπίζουμε τα προβλήματα για να διορθώνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο» είπε η Γεννηματά.

Παράλληλα ζήτησε να ενταχθούν οι νοσηλευτές του Δημοσίου στα βαρέα και ανθυγιεινά, πρωτοβουλία που έχει αναλάβει το κόμμα της. «Είναι μία μεγάλη αδικία και νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να λεχθεί τώρα. Διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα κίνημα στο Διαδίκτυο, μακριά από τα κόμματα, που στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία, νέοι άνθρωποι συγκεντρώνουν υπογραφές και, μαζί με το χειροκρότημα, χρειάζεται και η έμπρακτη στήριξη αυτών των ανθρώπων, που δίνουν τη μάχη κάθε ημέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Η Γεννηματά ζήτησε για ακόμη μια φορά την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας αλλά και του «Βοήθεια στο σπίτι», υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για δυο θεσμούς που είναι συνδεδεμένοι με το ΠΑΣΟΚ.

«Επειδή το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν φωνές που έλεγαν να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας, ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατέρρευσε και δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο και αυτά είναι ξεπερασμένα, σήμερα αναγνωρίζουν όλοι την αξία του. Και να κάνουν την αυτοκριτική τους όσοι τα έλεγαν, γιατί χωρίς το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα ήμασταν στο πουθενά. Εκεί στηριζόμαστε» ήταν το αιχμηρό σχόλιο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

«Ανοίγουν οι κλειστές ΜΕΘ;»

«Ρωτάμε, και θέλουμε καθημερινή ενημέρωση: Τι γίνεται με τα μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού; Υπάρχουν σήμερα τα γάντια, οι μάσκες, οι ποδιές που χρειάζονται για να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους; Ανοίγουν τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, που ήταν εξοπλισμένα αλλά δεν είχαν προσωπικό; Προχωρούν οι προσλήψεις νοσηλευτών και ιατρικού προσωπικού;

Ζητάμε ενημέρωση και δεν την έχουμε προς το παρόν. Καλό θα ήταν να μπορεί να ενημερώνεται ο ελληνικός λαός πώς προχωρά η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας γιατί είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να αντέξουμε» ανέφερε στο ίδιο πλαίσιο η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «και οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο “Βοήθεια στο Σπίτι” δεν έχουν τα μέσα που θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη. Η προτεραιότητα είναι να προστατευτούν οι άνθρωποι αυτοί. Έχουμε πει ότι συμβάλλουμε. Βάζουμε πλάτη, γιατί πάνω απ’ όλα είναι οι ανθρώπινες ζωές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εντοπίζουμε τα προβλήματα, ότι δεν επισημαίνουμε τα κενά, γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και μπορούμε να τα καλύψουμε, να τα αντιμετωπίσουμε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48