search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:01
MENU CLOSE

«Στο πόδι» η νότια Κρήτη: Απόφαση για να αποβιβάζονται ασθενείς με κορωνοϊό στα λιμάνια

02.04.2020 17:11
«Στο πόδι» η νότια Κρήτη: Απόφαση για να αποβιβάζονται ασθενείς με κορωνοϊό στα λιμάνια - Media

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο δήμο Φαιστού και ολόκληρη τη Μεσαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, έγγραφο που έφθασε στον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων κάνει γνωστό πως στα νότια παράλια θα μπορούν να προσεγγίζουν πλοία στα οποίοι επιβαίνουν ασθενείς με covid-19 και ιδιώτες που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με αμοιβή θα τους παραλαμβάνουν με μικρά σκάφη για να τους πηγαίνουν στο Λιμάνι.

Από κει με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ θα τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία του νησιού και ειδικά του Ηρακλείου.

Η πληροφορία έχει βγάλει στα «κάγκελα» τους τοπικούς φορείς που ήδη προσπαθούν να λάβουν το έγγραφο που έχει φτάσει στους Καλούς Λιμένες για να έχουν τις λεπτομέρειες.

«Αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Αφήσαμε να γίνει με την γυναίκα από την Αργεντινή, αλλά ως εκεί. Έχουμε λίγα κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων μας, ας τα κρατήσουμε για τους ασθενείς του νησιού» λέει στο Creta24 ο δήμαρχος Φαιστού Γρ. Νικολιδάκης.

Ο ίδιος λίγο αργότερα σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ Κρήτης ανέφερε πως από την Τετάρτη δύο κρουαζιερόπλοια βρίσκονται στην περιοχή.

«Και σήμερα από το πρωί βλέπουμε στους χάρτες ένα – δύο κρουαζιερόπλοια που γυροφέρνουν στην περιοχή. Λόγω ομίχλης δεν μπορούμε να διακρίνουμε καλά, μια πηγαίνουν προς δύση μία προς ανατολή αλλά δεν απομακρύνονται», τόνισε ο κ. Νικολιδάκης.

Ο ίδιος βρίσκεται αυτή τη στιγμή μαζί με τους Αντιδημάρχους κ. Γιάννη Φασομυτάκη και Ανδρέα Πωλιουδάκη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Καργάκη και κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι με ίδια μέσα απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στους Καλούς Λιμένες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του e-mesara.

Τέλος, παρατίθεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την διαδικασία που θα ακολουθείται με τα πλοία:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:00