search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20
MENU CLOSE

Ο «Ρουβίκωνας»… ξαναχτύπησε: Παρέδωσε τρόφιμα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (Photos)

06.04.2020 17:59
Ο «Ρουβίκωνας»... ξαναχτύπησε: Παρέδωσε τρόφιμα στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (Photos) - Media
 
Μετά την παράδοση σημαντικής ποσότητας τροφίμων και υλικών στο Γηροκομείο Αθηνών, ο «Ρουβίκωνας»… ξαναχτύπησε
Η αντιεξουσιαστική συλλογικότητα παρέδωσε τρόφιμα που αγοράστηκαν με οικονομικούς πόρους του μελών του και αλληλέγγυων στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα, στο οποίο αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 20 παιδιά.
Η συλλογικότητα υπογραμμίζει ότι «στις ανάγκες του Νηπιοτροφείου περιλαμβάνονται και είδη πρώτης ανάγκης όπως κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, αντισηπτικά, χαρτιά υγείας & κουζίνας, τα οποία θα συγκεντρωθούν μέσα από το γενικό κάλεσμα του Ρουβίκωνα (εδώ αναλυτικά η λίστα αναγκών και τα τηλέφωνα επικοινωνίας) και θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα στο Νηπιοτροφείο».
Σύμφωνα με το site του «Ρουβίκωνα» οι κινήσεις αυτές θα συνεχιστούν και στο μέλλον:
 
«Είμαστε ακόμα στην αρχή. Στην αρχή του πρώτου σταδίου μιας πολύπλευρης υγειονομικής/οικονομικής/πολιτικής αλλά και πολιτισμικής κρίσης. Κι όπως σε κάθε τέτοια συνθήκη υπάρχουν οι λίγοι «ντυμένοι» και οι πολλοί «γυμνοί».
 
Ο Ρουβίκωνας όντας φύσει και θέση στην μεριά των πολλών κινητοποιεί τις δυνάμεις του, ανάμεσα σε πολλά άλλα και στο χτίσιμο δομών έμπρακτης αλληλεγγύης τις πιο κρίσιμες ώρες για όλους μας.
 
Μετά την παρέμβαση στο Γηροκομείο Αθηνών καθώς και άλλες που θα ακολουθήσουν, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε μια νέα δομή αλληλεγγύης που έρχεται να ανταποκριθεί στις σημερινές ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά βάζει τις βάσεις και για τις αυριανές ακόμα πιο επιτακτικές ανάγκες τις κοινωνικής βάσης.
 
Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και φάρμακα και οργανώνουμε έναν μηχανισμό που μπορεί να τα παραλάβει από τα σημεία που ο καθένας/μια που θέλει να συνεισφέρει, τα έχει αποθηκευμένα και τα παραδίδει επίσης στα σπίτια που δηλώνουν τις ανάγκες τους και στους ανθρώπους που αποκλεισμένοι, λόγω του κινδύνου και της φτώχειας, αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες.
 
Τα μόνα μας όπλα είναι η εφευρετικότητα, το ελευθεριακό οπλοστάσιο μεθόδων αυτοοργάνωσης και η αφοσίωση στον σκοπό της υπεράσπισης της ζωής και των συμφερόντων της βάσης. Αυτά τα όπλα θα τα χρησιμοποιήσουμε, με δημόσιο και διαφανή τρόπο, στο μέγιστο που μπορούμε.
 
Ξεκινάμε με αυτόν τον τρόπο και στην πορεία, πειραματιζόμενοι, θα τροποποιούμε την δομή μας με κριτήριο την μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
 
Καλούμε τον κόσμο της βάσης να στηρίξει έμπρακτα τους δικούς του ανθρώπους συνεισφέροντας από το όποιο ελάχιστο περίσσευμά του στην επιβίωση της δικής του, πλειοψηφικής ταξικής οικογένειας.
 
Παρέχουμε μια σειρά τηλεφώνων και επαφών, όπου όποιος/α μπορεί να επικοινωνεί και να συνεννοείται για την παράδοση τροφίμων και φαρμάκων. Σε αυτή την προσπάθεια θα προστεθούν και τα είδη πρώτης ανάγκης που είχαμε μαζέψει για τις γυναικείες φυλακές Θήβας και δεν μας επετράπη να παραδώσουμε.
 
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
 
Ούτε βήμα πίσω.
 
Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον»
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20