search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:34
MENU CLOSE

Βούτσης: Ανατριχιαστική η εικόνα προβολής μόνο του κυβερνητικού αφηγήματος από τα ΜΜΕ

10.04.2020 10:28
Βούτσης: Ανατριχιαστική η εικόνα προβολής μόνο του κυβερνητικού αφηγήματος από τα ΜΜΕ - Media

 

«Ανατριχιαστική» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης την «εικόνα χειραγώγησης και προβολής μόνο του κυβερνητικού αφηγήματος από τα ΜΜΕ» εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζοντας πως «η επιστροφή στον πλουραλισμό και την πολυφωνία» είναι θέμα δημοκρατίας.

«Καταθέτω, όχι από το ΕΣΡ αλλά από δικιά μας προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, το υλικό μίας μόνο ημέρας στο σύνολο 25 σελίδες, σχετικά με ότι έχει ειπωθεί στις ενημερωτικές εκπομπές όλων των καναλιών, λεπτό προς λεπτό. Και η εικόνα είναι ανατριχιαστική. Υπάρχει ένα ενιαίο και μόνο αφήγημα που είναι το κυβερνητικό αφήγημα, το οποίο προβάλλεται» ανέφερε κατά την ομιλία του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Βούτσης, υποστηρίζοντας πως «έχουν καταργηθεί απολύτως η πολυφωνία, ο πλουραλισμός, η αντιπαράθεση, η σύνθεση, η συνεργασία».

Όπως τόνισε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης η αναζήτηση συναίνεσης δεν μπορεί να γίνει με λευκή επιταγή.

«Σας ρωτώ. Πόσο άκουσαν οι πολίτες αυτές τις ημέρες την αντιπολίτευση; Τις προτάσεις και τις ενστάσεις της; Πόσο άκουσαν τη φωνή των εργαζομένων της πρώτης γραμμής, των γιατρών και νοσηλευτών μας στο ΕΣΥ;» διερωτήθηκε για να συμπληρώσει: «Για παράδειγμα, όλο αυτό το διάστημα που η Βουλή λειτουργεί κανονικά και γίνονται συνεδριάσεις όπου συζητούνται, ακόμα και σε επίπεδο αρχηγών, τα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται με ΠΝΠ, πείτε μου πόσο χρόνο αφιέρωσαν τα δελτία ειδήσεων για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για όσα γίνονται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Αν δεν υπήρχε το Κανάλι της Βουλής ουδείς θα γνώριζε τις προτάσεις που κατατίθενται από τα κόμματα».

Σημείωσε ακόμη πως οι προτάσεις που δόθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, για το σύνολο των ζητημάτων που μας απασχολούν όπως είναι η οικονομία, η υγεία, τα εργασιακά ζητήματα και τα θέματα δημοκρατίας «δεν έτυχαν της εύλογης, ακόμα και θεσμικά, προβολής».

«Αιτούμαστε να γίνει συζήτηση και ακρόαση του ΕΣΡ. Αιτούμαστε σε διακομματική κλίμακα να υπάρξει με απόλυτη διαφάνεια η διαχείριση, ακόμα και η επιπλέον στήριξη των ΜΜΕ, του έντυπου Τύπου, των Περιφερειακών καναλιών μέσα από μία ανοιχτή και δημιουργική συζήτηση. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις» είπε, προσθέτοντας πως είναι  θέμα Δημοκρατίας και «δεν είναι δυνατόν να γίνονται προσπάθειες αποσιώπησης, απόκρυψης και επιλεκτικής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32