search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Κρανίδι: Καθησυχαστικός ο Χαρδαλιάς – «Πήραμε 177 δείγματα, όλα θα πάνε καλά» (Video/Photos)

22.04.2020 07:52
Κορωνοϊός-Κρανίδι: Καθησυχαστικός ο Χαρδαλιάς - «Πήραμε 177 δείγματα, όλα θα πάνε καλά» (Video/Photos) - Media

 

Στα 177 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα δείγματα που ελήφθησαν από το Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή μετά τα 151 κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπως ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί και η υγειονομική περίθαλψη που αφορά στη δομή και την ευρύτερη περιοχή αλλά και η τροφοδοσία της δομής.

«Τα μέτρα που πήραμε χθες εφαρμόζονται στο ακέραιο και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά», δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Κρανίδι, όπου μετέβη χθες ύστερα από τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων θετικών στον κορονοϊό.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ολοκληρώθηκε άλλη μία σύσκεψη, η τελική για την πρώτη φάση του επιχειρησιακού σχεδίου, ενώ όλο το βράδυ εργάζονταν πάνω στο κομμάτι των ιχνηλατήσεων. «Φεύγουμε με σχεδόν 177 δείγματα που αφορούν σε επαφές δυνητικές είτε high είτε low risk», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε: «Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται, η υγειονομική περίθαλψη και η συνέχειά της που αφορά στη δομή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή έχει εξασφαλιστεί, η τροφοδοσία της δομής έχει εξασφαλιστεί. Όσοι εμπλέκονται, ο καθένας έχει αναλάβει το μικρό ή το μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που του αντιστοιχεί και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά».

Παράλληλα, ανέφερε ότι αύριο το πρωί θα είναι σε θέση να έχουν μία πλήρη εικόνα.

«Αυτό που πρέπει να τονιστεί για άλλη μία φορά είναι ότι για τις επόμενες ημέρες πρέπει όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να παραμείνουν στο σπίτι τους, και ειδικά όσοι έχουν κάποια νοσήματα ή όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες», σημείωσε ενώ για ακόμη μία φορά απηύθυνε έκκληση να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας αλλά και τους γονείς μας και τους παππούδες μας.

«Ας τους κρατήσουμε στο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό τα μέτρα αυτά να εφαρμοστούν στο ακέραιο. Εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα που και χρειάζεται και αρμόζει στην πολύ όμορφη αυτή περιοχή», κατέληξε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η λήψη δειγμάτων ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ της Τρίτης όταν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου κλήθηκαν περισσότεροι από 120 πολίτες.

Ανάμεσά τους ήταν εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικοί και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Η περιοχή έχει μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε χθες τη «στεγανοποίηση» της δομής, δηλαδή την απαγόρευση εισόδου και εξόδου, η οποία όμως είχε τεθεί σε ισχύ από τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα μέτρα στο σύνολο του Δήμου περιλαμβάνουν: απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, απαγόρευση μετακίνησης σε όλη τη διάρκεια της ημέρας για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, για τελετές και για σωματική άσκηση, αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και κάθε μορφής υπαίθριου εμπορίου, και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με επιπλέον έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές.

Το ξεκίνημα της καινούριας μέρας βρήκε τους κατοίκους της περιοχής κλεισμένους στα σπίτια τους, ενώ αστυνομικοί έχουν κλείσει τις εισόδους και τις εξόδους από και προς την Ερμιονίδα.

Στην προσφυγική δομή του Κρανιδιού έχουν ξεκινήσει να στήνονται σκηνές από άνδρες του στρατού προκειμένου εκεί να διενεργούνται οι εξετάσεις από μόνιμο υγειονομικό προσωπικό.

Οι 150 πρόσφυγες που βρέθηκαν θετικοί στον ιό παραμένουν ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:25