search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:05
MENU CLOSE

Σφυροκόπημα ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τα ΚΕΚ – Αχτσιόγλου: Ήξερε ο Μητσοτάκης ή όχι;

23.04.2020 16:18
Αχτσιόγλου: Να μην επιτρέψουμε νέα κρίση στα εργατικά δικαιώματα - Media

 

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου «βάζει στο κάδρο» η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου για το σκάνδαλο με τα voucher για την τηλεκατάρτιση επαγγελματιών επιστημόνων, συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση η οποία υποχρεώθηκε να αποσύρει άρον-άρον το πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μετά τη χθεσινή ακύρωση του σκανδαλώδους προγράμματος τηλεκατάρτισης, που διαφήμιζε επί έναν ολόκληρη μήνα ο κ. Βρούτσης, θα έπρεπε να έχει απαντήσει σε ένα και μόνο ερώτημα: Γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος – σκάνδαλο ή ήταν δική του πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε εν αγνοία του πολιτικού του προϊσταμένου;».

Παππάς: Υπεύθυνος ο Μητσοτάκης, όσο κρατάει τον Βρούτση

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «κάθε ώρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης καθίσταται κύριος υπεύθυνος για την υπόθεση των 80 εκατ. ευρώ για την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων. Κι αυτό γιατί κρατά τον κ. Βρούτση στη θέση του μετά το φιάσκο και χωρίς να έχει υπάρξει διάψευση για την οικογενειακή σχέση της συνεργάτιδας του υπουργού με συγκεκριμένο ΚΕΚ», μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «η διαδικασία επιλογής των ΚΕΚ και των προγραμμάτων, κατά την οποία η αρμόδια επιτροπή έπρεπε να εξετάσει 100 χιλιάδες σελίδες προγράμματος σε μόλις τρεις μέρες, είναι δηλωτική της αρπαχτής που πήγε να γίνει». Ζήτησε, επίσης, να γίνει άμεσα η απευθείας ενίσχυση των επιστημόνων, όπως προβλέπεται ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες από την Κομισιόν.
 
Απαντώντας σε αιτιάσεις της ΝΔ πως και επί ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούνταν η ίδια διαδικασία, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «τους διαγωνισμούς για τους παρόχους εκπαίδευσης τους έκαναν επαγγελματικές ενώσεις και φορείς, όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο, τους οποίους καλούσαμε μέσα από ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες συμμετοχής στα προγράμματα». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια κατάσταση η οποία ελεγχόταν από υπηρεσίες της Κομισιόν, οι οποίες είχαν εντοπίσει ότι ως το 2014 υπήρχε υψηλό κόστος και αδιαφάνεια στα εν λόγω προγράμματα.
 
«Εμείς θεσπίσαμε πλαίσιο με πιστοποίηση για τα κέντρα και ελάχιστο αριθμό εργαζομένων. Σχεδιάσαμε προγράμματα με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που το 75% της αμοιβής στα ΚΕΚ και το 25% στον δικαιούχο το έκανε 65% στον δικαιούχο και 35% στα ΚΕΚ».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52