search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:36
MENU CLOSE

Γαστούνη: Διάρρηξη στο δημαρχείο για πέντε ευρώ – «Δεν ήταν χαλασμένο το τηλέφωνο της αστυνομίας-Δεν απάντησε κανείς» καταγγέλλει ο δήμαρχος

15.05.2020 18:02
Γαστούνη: Διάρρηξη στο δημαρχείο για πέντε ευρώ – «Δεν ήταν χαλασμένο το τηλέφωνο της αστυνομίας-Δεν απάντησε κανείς» καταγγέλλει ο δήμαρχος - Media

 

Από την πίσω πόρτα εισέβαλαν στη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι δράστες με σκοπό να βρουν και να πάρουν χρήματα που υπέθεταν πως υπάρχουν στο δημαρχείο.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, οι δράστες έφτασαν σε συγκεκριμένο γραφείο του δημαρχείου και πήραν ένα φάκελο ο οποίος περιείχε το ποσό των… πέντε ευρώ, όπως ανέφεραν πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο το ποσό είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερο, περίπου 150 ευρώ.

Τι είπε ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος σε δηλώσεις του ήταν καυστικός για την παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, ενώ τόνισε πως μπαίνει σε σκέψη για τη δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας ή και να απευθυνθεί σε ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης.

«Όπως είδατε κι εσείς άγνωστοι διέρρηξαν το ιστορικό κτίριο Σισίνη που στεγάζεται το γραφείο του δήμαρχου και οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες. Έχω επισημάνει κατ’ επανάληψή και θα έλεγα ότι η ασφάλεια των συνδημοτών μας όπως επίσης και η φύλαξη του τόπου μας είναι λίαν ανεπαρκής. Κουράστηκα να το λέω, και το έχω πει και στους υπεύθυνους της αστυνομικής διεύθυνσης αλλά και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Θα αναγκαστώ να πάω λίγο παραπάνω έτσι ώστε να καταστεί σαφές ότι ο Δήμος Πηνειού δεν έχει αστυνομικό τμήμα το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Θέλω εδώ να εξάρω την συμπεριφορά του αστυνομικού διευθυντή που κατ’ επανάληψή στέλνει τις ειδικές ομάδες με τα περίπολα για τον έλεγχο της ασφάλειας. Όμως εδώ με το Αστυνομικό Τμήμα που έχουμε, ο καθένας μας έχει την βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει Αστυνομικό Τμήμα. Και είμαι και στην αναζήτηση άλλον λύσεων να δούμε και το θέμα της ιδιωτικής αστυνομίας, όπως επίσης και τις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης έτσι ώστε και την περιουσία του Δήμου να προστατέψουμε και την ασφάλεια των συμπολιτών μας να υπηρετήσουμε.

Λογικά μπήκαν βραδινές ώρες, στο βαθύ σκότος γίνονται όλα και από την άλλη μεριά όσον αφορά τα έγγραφα οι υπάλληλοι και η διεύθυνση των υπηρεσιών που στεγάζονται εδώ αν τους λείπει κάτι και τι τους λείπει για να καταγράφει έτσι ώστε να υποβληθεί η μήνυση από τον δήμαρχο. Χρήματα έλειψαν περίπου 150 ευρώ από τον ταμία. Βέβαια αυτά γίνονται σε μία περίοδο που η διαφάνεια είναι ο πρωταρχικός στόχος του Δήμου. Δεν υπαινίσσομαι τίποτα, απλά βεβαιώνω ότι εμείς θα συνεχίσουμε τους ελέγχους σε όλα τα επίπεδα, γιατί γι’ αυτό μας έστειλε εδώ κόσμος, να διοικήσουμε με σωφροσύνη αλλά και να ελέγχουμε παραβατικές πράξεις.

Τέλος θα συναντηθώ και πάλι με την ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης για να επισημάνω ότι όταν κάλεσα με το Αστυνομικό Τμήμα το πρωί δεν απάντησε κανείς. Μου είπαν ότι είναι χαλασμένο το τηλέφωνο, ο διοικητής δεν ήρθε επάνω καθόλου στο γραφείο του δημάρχου, ήρθε ο ανθυπαστυνόμος ο κύριος Κορδαλής. Ο κύριος διοικητής δεν έκρινε σκόπιμο να επισκεφτεί το γραφείο του δημάρχου που ήταν μέσα ο δήμαρχος από το πρωί. Και από την άλλη μεριά θα ήθελα να πω ότι δεν στέκει καθόλου ότι ήταν χαλασμένο το τηλέφωνο της αστυνομίας, είναι δυνατόν; Αφού καλούσε κανονικά. Πήρα εγώ, πήραν και οι αντιδήμαρχοι, πήραν και οι υπάλληλοι…

Για μένα είναι ανεπαρκές το ενδιαφέρον, το έχω πει κατ’ επανάληψη, το τονίζω και σήμερα και ακριβώς νιώθω ότι δε μου προσφέρει τίποτα παραπάνω από εκείνο που κάνουν οι ομάδες που στέλνει διεύθυνση. Έτσι, γιατί να χαραμίζουμε και το χρόνο το χώρο, για ποιο λόγο; Να το χαραμίζουμε για να έχουμε υψηλή παραβατικότητα; Σε απόγνωση βρίσκεται όλος ο κόσμος κι αυτά που λέω εκφράζουν στο έπακρο και στο ακέραιο την δική του άποψη…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:35