search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:20
MENU CLOSE

Θράκη: Διαμαρτυρία μειονοτικών για το πρόγραμμα επίσκεψης της Κ. Σακελλαροπούλου

29.05.2020 11:06
Θράκη: Διαμαρτυρία μειονοτικών για το πρόγραμμα επίσκεψης της Κ. Σακελλαροπούλου - Media

 

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι σχεδιασμού του προγράμματος της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιήσει τριήμερη (28-30/5) επίσκεψη σε Ροδόπη και Ξάνθη, δεν προέβλεψαν κάποια επίσκεψη στις Μουφτείες Κομοτηνής και Ξάνθης, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα

Όπως αναφέρει το τοπικό site fonirodoris.gr, εκτός από τις ευχές για το Μπαϊράμι, που εορτάσθηκε πρόσφατα, μια επίσκεψη της κ. Σακελλαροπούλου θα τόνιζε τη σημασία που δίνει η ελληνική Πολιτεία στην ανεξιθρησκία και θα αναδείκνυε την έμπρακτη στήριξη στους δύο Τοποτηρητές που αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες ενάντια στις πολιτικές του τουρκικού Προξενείου και των ψευδομουφτήδων

Τη λύπη του για το πρόγραμμα επίσκεψης και την απουσία συνάντησης με μέλη της μειονότητας εκφράζει ταυτόχρονα και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Θράκης, τα μέλη του οποίου προσκαλούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους επισκεφθεί στα γραφεία τους ή έστω να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση σε κάποιο άλλο χώρο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας:

«Κα Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για το πρόγραμμα της επίσκεψης σας στην Κομοτηνή και την Ξάνθη στις 29-30 Μαΐου 2020.

Διαπιστώσαμε μετά λύπης  ότι στο πρόγραμμα σας  δεν συμπεριλάβατε καμία συνάντηση με εμάς, τα μέλη της Μειονότητας, που αποτελούμε ένα σημαντικό τμήμα του τοπικού πληθυσμού.

Πριν την εκδήλωση της επιδημίας του κορωνοϊού , είχε επισκεφθεί την περιοχή μας και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο  οποίος επίσης είχε επιλέξει να μην έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί μας. Είχε υποστηριχθεί τότε ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη χρόνου. Οι τριών ημερών παραμονή σας στην περιοχή μας, γεννάει την ελπίδα ότι θα αφιερωθεί λίγος αλλά πολύτιμος χρόνος για τη μειονότητα μας.

Το γεγονός αυτό της μη συνάντησης, πρώτα του  Πρωθυπουργού και έπειτα της Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη της Μειονότητας, πέρα από την αντίθεση του στις δημοκρατικές αρχές και στα ανθρώπινα δικαιώματα, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Στα πλαίσια αυτά θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι θα ήταν μεγάλη τιμή για εμάς να σας φιλοξενήσουμε στα γραφεία μας είτε της Κομοτηνής είτε της Ξάνθης ή να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας σε κάποιο άλλο χώρο που θα μας υποδείξετε.

Με τιμή,

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων  Μειονότητας  Δυτικής Θράκης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32