search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:11
MENU CLOSE

Σύψας για κορωνοϊό: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τώρα είναι ο εφησυχασμός (Video)

01.06.2020 12:12
Σύψας: «Αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε πρόβλημα τον Ιανουάριο - Κάθε παρενέργεια του εμβολίου καταγράφεται» - Media

 

O λοιμωξιολός, Νίκος Σύψας προειδοποίησε στο Mega ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός για τον κορωνοϊό, σημειώνοντας πως η συμπεριφορά των πολιτών καθορίζει την πορεία της επιδημίας.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τώρα είναι ο εφησυχασμός. Αν εφησυχάσουμε θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Δεν έφυγε ο ιός. Είναι στην κοινωνία μας. Θα είναι μαζί μας για τα επόμενα 1-1,5 χρόνια και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Εάν κάνουμε λάθη θα επιστρέψει. Η συμπεριφορά των πολιτών είναι ο κυριότερος παράγων που είτε κρατά την επιδημία σε καταστολή είτε σε επαναφορά» δήλωσε.

«Ας κοιτάξει τις ΗΠΑ και την Αγγλία που πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι όποιος δεν είναι προσεκτικός. Το ότι το αποφύγαμε έγκυρα τέτοιες καταστάσεις λόγω της λήψης μέτρων, δε σημαίνει ότι παύει να είναι επικίνδυνος ο ιός» ανέφερε.

Επίσης, σημείωσε ότι θα υπάρξουν και εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού, λόγω της τουριστικής έλευσης στη χώρα μας. «Είναι ένα ρίσκο που αναλάβαμε για να έχουμε οικονομική δραστηριότητα το καλοκαίρι» είπε.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση των εισαγόμενων κρουσμάτων, καθώς «στον τουρισμό η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Μπορεί να γίνει ηχνηλάτιση και απομόνωση των κρουσμάτων».

Μάλιστα, εξήγησε ότι σε όποια χώρα εξαπλώνεται η επιδημία, η τουριστική της αγορά δεν θα ανοίγει. «Προηγείται η δημόσια Υγεία» επισήμανε.

Σε σχέση με το άνοιγμα και των βρεφονηπιακών σταθμών, υποστήριξε ότι πρόκειται για ηλικιακές ομάδες «με μηδαμινό κίνδυνο να πάθουν κάτι από κορωνοϊό», ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι νηπιαγωγοί.

«Έπρεπε να ανοίξουν τώρα, γιατί αν δεν άνοιγαν τώρα, θα τους ανοίγαμε τον Σεπτέμβριο» ξεκαθάρισε.

Τέλος, ανέφερε ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται μέσω του νερού, είτε χλωριούχου είτε θαλασσινού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:10