search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:52
MENU CLOSE

Μπαράζ συναντήσεων Μητσοτάκη με Ισραηλινούς επενδυτές

16.06.2020 16:45
Μπαράζ συναντήσεων  Μητσοτάκη με Ισραηλινούς επενδυτές - Media

 

Συναντήσεις με σημαντικούς Ισραηλινούς επενδυτές που είτε δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είτε επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα μας είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Ιερουσαλήμ.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Erel N. Margalit, πρόεδρο και ιδρυτή της JVP Partners, κορυφαίας εταιρείας επενδυτικών κεφαλαίων που περιλαμβάνει 9 funds συνολικής αποτίμησης 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί στην Ελλάδα επενδυτικός κόμβος για την Ευρώπη.

Συνάντηση είχε και με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της AMPA Capital, Shlomi Fogel, με τον οποίο συζήτησαν τις ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Επίσης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση του κ. Μητσοτακη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Elbit Systems, Bezhalel Machlis, οι δύο πλευρές συζήτησαν τη δυνατότητα συνεργασίας στην αμυντική βιομηχανία καθώς η Elbit είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αμυντικού υλικού, εισηγμένη στο NASDAQ και με 16.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις συναντήσεις καταγράφηκε επίσης έντονο ενδιαφέρον για τον τομέα της κυβερνοασφάλειας και της αγρο-τεχνολογίας. Παράλληλα, εκφράστηκε ευρύτερο ενδιαφέρον για συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Παρόντες στη συνάντηση, από την πλευρά της κυβέρνησης, ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ισραήλ Παναγιώτης Σαρρής και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό άμυνας του Ισραήλ, Benjamin Gantz.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς, επίσης, για τη διμερή συνεργασία Ελλάδος- Ισραήλ στον αμυντικό τομέα. Παρούσα στην συνάντηση ήταν η επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ελένη Σουρανή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:52