search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:28
MENU CLOSE

Καιρός: Γεύση από… φθινόπωρο και την Τρίτη (ΧΑΡΤΗΣ)

06.07.2020 12:18
Καιρός: Ποδαρικό με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους κάνει ο Αύγουστος - Media
 
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα από το μεσημέρι και μετά στα ηπειρωτικά της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr.
 
Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Βροχές και καταιγίδες, με έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς επίσης με αυξημένη πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων, αναμένονται και την Τρίτη.
 
Επηρεάζονται οι: Κεντρική Μακεδονία, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και κυρίως η Πελοπόννησος.
 
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Κεντρικής Μακεδονίας και στις Σποράδες. Τα φαινόμενα, που τοπικά θα είναι έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 36 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 15 έως 36, στην Ήπειρο από 15 έως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου 18 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 33 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από αργά το απόγευμα θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση στα 7 με 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
 
Στην Αττική αναμένεται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με σημαντική πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά ισχυρούς 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται τοπικά να είναι έντονα και να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι από τις απογευματινές ώρες στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26