search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:28
MENU CLOSE

Ηλεία: Και δεύτερη πυρκαγιά σε εξέλιξη – Στα Νέα Καλυβάκια

26.07.2020 17:25
Ηλεία: Και δεύτερη πυρκαγιά σε εξέλιξη - Στα Νέα Καλυβάκια  - Media

 

Πριν καλά καλά τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι στην Ηλεία, στην περιοχή Πανόπουλο.

ένα νέο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στα Νέα Καλυβάκια του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων. 

Η φωτιά μαίνεται σε αγροτική και δασική έκταση και στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. 

Πυροσβεστική: 54 δασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες

Πενήντα τέσσερις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 7 το απόγευμα του Σάββατο έως και τις 7 απόγευμα της Κυριακής. 

Συνολικά επιχείρησαν: 880 πυροσβέστες, 330 οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία:

  • Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την περιμετρική της φύλαξη.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή Πανόπουλο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 89 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 Α/Φ και 3 Ε/Π.
  • Η δασική πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε σήμερα κατά τις μεσημεριανές ώρες στην περιοχή Κεραμειές Κεφαλονιάς, είναι σε ύφεση και επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 6 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:27