search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:17
MENU CLOSE

Γεωργιάδης για ελληνοτουρκικά: Δεύτερη ήττα Ερντογάν από τον Μητσοτάκη μετά τον Έβρο

27.07.2020 09:50
Γεωργιάδης: Βγάζει «λάδι» την εκκλησία για τα Θεοφάνεια - «Μην είμαστε άδικοι, έβαλε πλάτη» (Audio) - Media

 

Νέο εθνικό θρίαμβο, μετά την διαφαινόμενη προσωρινή αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και την παραμονή του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis στον κόλπο της Αττάλλειας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είναι η δεύτερη ήττα του Ερντογάν από τον Μητσοτάκη μετά τον Έβρο» τόνισε Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Την στιγμή που έβγαλε τον στόλο του και τώρα σιγά σιγά τον παίρνει πίσω για την εσωτερική κοινή γνώμη κάτι πρέπει να πει. Δεν είναι τόσο απλό. Είναι η δέυτερη ήττα που υφίσταται από τον Μητσοτάκη. Μία στον Έβρο και μια τώρα στο Καστελόριζο», πρόσθεσε. 

Παράλληλα σημείωσε ότι η κυβέρνηση και η Ελλάδα δεν μπορεί να κάτσει στο τραπέζι των συνομιλιών «υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμών με την Τουρκία».

«Εμείς φυσικά θέλουμε ειρήνη με την Τουρκία. Κανένας μας δεν είναι πολεμοχαρής και κανένας μας δεν ονειρεύεται πολέμους και αίματα. Αυτό το ξεκαθαρίζω. Επί της αρχής θα μιλάμε και με την Τουρκία και με κάθε μας γείτονα. Να μιλάμε υπό καθεστώς απειλών και εκβιασμού για να μοιράσουμε τα δικά μας αυτό να το ξεχάσει ο κος Ερντογάν», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τέλος, σημείωσε πως λήξη συναγερμού θα έχουμε όταν οι στόλοι επιστρέψουν στις βάσεις τους.

«Φαίνεται ότι το πράγμα έχει πάει σε μια αποκλιμάκωση και ότι η Τουρκία δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι αν έβγαζε το σεισμογραφικό και το πήγαινε στα ανοιχτά του Καστελόριζου θα οδηγούσε τα πράγματα στα άκρα. Αυτά είναι το τι φαίνεται σήμερα αλλά επειδή τα πράγματα αλλάζουν πολύ εύκολα στην ζωή καλό είναι να έχουμε λάβει τα μέτρα μας και η κυβέρνηση έχει λάβει τα μέτρα της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε την ταχεία αντίδραση των ενόπλων δυνάμεων στην παρούσα κρίση. 

Σχετικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία υπογράμμισε πως είναι γνωστό ότι οι κυρώσεις δεν επιβάλλονται μονομερώς από την Ελλάδα αλλά είναι απόφαση της ΕΕ, είναι του συνόλου και μάλιστα με ομοφωνία.

«Αρά δεν είναι το ζήτημα αν το ζήτησε η Ελλάδα, η Ελλάδα συνεχώς το ζητάει. Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα θα έχει συμβεί κάτι σημαντικό για να έχουν ληφθεί σημαντικές κυρώσεις από Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν κινείται με μεγάλη ταχύτητα σε αυτό το θέμα και άλλωστε μπορεί να τους ενοχλεί ο Ερντογάν και να ανησυχούν πολύ από την ισλαμιστική στροφή της Τουρκίας και από τις επεμβάσεις στην Λιβύη και αλλού όμωςαπό την άλλη διατηρούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στην Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48