search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Συναγερμός στη Ρόδο: Φωτιά σε ιστιοφόρο με 40 μετανάστες

27.08.2020 17:51
Συναγερμός στη Ρόδο: Φωτιά σε ιστιοφόρο με 40 μετανάστες - Media
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών σε σκάφος που έχει πιάσει φωτιά στα 20 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου. Μέσα στο σκάφος υπάρχουν περίπου 50 – 55 επιβάτες, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
 
Σύμφωνα με το Mega σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης προσφύγων νότια της Ρόδου.
 
Μόλις 48 ώρες μετά το περιστατικό της Χάλκης το Λιμενικό σπεύδει αυτή τη στιγμή να βοηθήσει πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιβαίνουν σε σκάφος, στο οποίο έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο, 20 ναυτικά μίλια νότια της Ρόδου, δηλαδή μεταξύ Ρόδου και Καστελλορίζου.
 
Σύμφωνα με το Λιμενικό στην περιοχή έχουν σπεύσει δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τρία παραπλέοντα σκάφη. Στο σημείο σπεύδουν επίσης ελικόπτερα.
 
Από τις πρώτες πληροφορίες προκύπτει ότι ένας από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112, και ζήτησε βοήθεια από τους έλληνες λιμενικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν στην περιοχή έχουν φτάσει και τουρκικές ακταιωροί.
 
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, σύμφωνα με το MEGA, από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος τονίζουν πως εφόσον κάνουν την εμφάνισή τους τουρκικές ακταιωροί θα επαναλάβουν ό,τι έκαναν και πριν 48 ώρες στη Χάλκη.
 
Πηγή: rodiaki.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:50