search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:30
MENU CLOSE

Σύψας: Μετά τις διακοπές τα παιδιά πρέπει να μένουν σπίτι (Video)

02.09.2020 05:48
Σύψας: Μετά τις διακοπές τα παιδιά πρέπει να μένουν σπίτι (Video) - Media

 

«Μετά τις διακοπές τα παιδιά πρέπει να μένουν σπίτι», σημείωσε μεταξύ άλλων το πρωί της Τετάρτης μιλώντας στο OPEN TV ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των σχολείων και τον τρόπο που αυτά θα λειτουργήσουν, ο καθηγητής προειδοποίησε ότι ο λάθος τρόπος χρήσης της μάσκας αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η αρμόδια επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση της από τους μικρούς μαθητές, αφενός γιατί ειδικά οι μαθητές του Δημοτικού έχει βρεθεί πως είναι η ασφαλέστερη ηλικιακή ομάδα ως προς την πανδημία και αφετέρου τα παιδιά ακούν πολύ τους δασκάλους τους και «μιμούνται» τα άλλα παιδιά γύρω τους, επομένως η χρήση μάσκας θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως η χρήση της μάσκας θα γίνει σύντομα ρουτίνα ακόμη για τα πολύ μικρά παιδιά. 

Ο κ. Σύψας δήλωσε, επίσης, ότι οι αποφάσεις και οι οδηγίες των επιστημόνων για την πανδημία αλλάζουν ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα κάθε φορά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:27