search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:38
MENU CLOSE

Λέσβος: Eπιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά προσφύγων στο Καρά Τεπέ – Δεκάδες αστυνομικίνες σε «ειδικό ρόλο» (Photos/Videos)

17.09.2020 05:36
Λέσβος: Eπιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη μεταφορά προσφύγων στο Καρά Τεπέ - Δεκάδες αστυνομικίνες σε «ειδικό ρόλο» (Photos/Videos) - Media

 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης την περιοχή της Λέσβου όπου έχουν κατασκηνώσει οι πυρόπληκτοι της Μόριας εδώ και μέρες.

Απομακρύνοντας δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, και κλείνοντας τον ήδη αποκλεισμένο δρόμο, κλούβες των ΜΑΤ και μία αύρα της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν την περιοχή.

Στον άτυπο καταυλισμό, που έχει στηθεί στο δρόμο, εισήλθαν πρώτα οι περίπου 70 γυναίκες αστυνομικοί – που έφτασαν χθες από την Αθήνα στη Λέσβο – προκειμένου να πείσουν γυναίκες και παιδιά να απομακρυνθούν και να μεταφερθούν στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

karatepe3

karatepe2

Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις θα ασχοληθούν με τους άνδρες, ώστε να μπουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στον Καρά Τεπέ.

 Η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό θα γίνεται αφού πρώτα υποβληθούν σε rapid test για τον κορονοϊό.

Οι χιλιάδες άνθρωποι που έμειναν στο δρόμο, μετά τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας αρνούνται στην πλειονότητά τους να πάνε στον καταυλισμό, θεωρώντας ότι εάν μείνουν εκτός του περιφραγμένου χώρου μπορεί κάποτε να φύγουν από το νησί.

Πάντως  χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.μιλώντας στον Guardian, δεσμεύτηκε ότι η Λέσβος θα έχει αδειάσει από πρόσφυγες μέχρι το Πάσχα του 2021. 

«Θα φύγουν όλοι. Από τους περίπου 12.000 που βρίσκονται στο νησί τώρα, προβλέπω ότι 6.000 θα έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης στην βρετανική εφημερίδα. «Οι κάτοικοι του νησιού έχουν περάσει πολλά. Υπήρξαν πολύ υπομονετικοί» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26