search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:12
MENU CLOSE

Τα 5 επιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού

09.10.2020 11:31
Τα 5 επιδόματα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στον χώρο του πολιτισμού  - Media

 

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Πάνος Τσακλόγλου, απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης για την ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης των επιπτώσεων της πανδημίας και στον χώρο του πολιτισμού και φυσικά στους ανθρώπους του, έκανε λόγο για τα ακόλουθα μέτρα και περιλαμβάσεις

:- Την αποζημίωση ειδικού σκοπού εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, ύψους 800 ευρώ.

-Την πρόσθετη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ύψους 534 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Προϋπόθεση: Η εγγραφή στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με μονομερή αίτηση/υπεύθυνη δήλωση χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη μέχρι τις 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ αυστηρά. Μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα 11.500 εργαζόμενοι στον Πολιτισμό.

-Αναστολές συμβάσεων εργασίας με αποζημίωση 534 ευρώ ανά μήνα. Το μέτρο αυτό έχει επεκταθεί μέχρι και τον Οκτώβριο του 2020.

-Την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

-Την δίμηνη παράταση της χορήγησης του τακτικού επιδόματος ανεργίας

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΜέΡΑ25, κ. Κ. Γρηγοριάδη, για τις προϋποθέσεις λήψης του ειδικού εποχικού βοηθήματος στους δημιουργούς στον χώρο του πολιτισμού και στους εργαζόμενους σε αυτόν, ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι «Οι δικαιούχοι του πρέπει να έχουν την ιδιότητα του μισθωτού του οικείου κλάδου, κατά την περίοδο καταβολής του βοηθήματος (10/9/2020 – 30/11/2020)».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06