search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:14
MENU CLOSE

Πρόγραμμα Συν-Εργασία: Παρατείνεται έως το τέλος του 2020

15.10.2020 06:48
Πρόγραμμα Συν-Εργασία: Παρατείνεται έως το τέλος του 2020 - Media

 

Το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», που αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού και του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, θα συνεχιστεί κανονικά ως την 31η Δεκεμβρίου 2020, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχίζουν να στηρίζουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Να θυμίσουμε ότι το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε στις 15 Ιουνίου με αρχική ημερομηνία ολοκλήρωσης τις 15 Οκτωβρίου 2020.

Οι εργοδότες που εντάσσονται στο μηχανισμό μπορούν για έναν ή περισσότερους μήνες να μειώνουν το χρόνο της εβδομαδιαίας εργασίας μέχρι και 50% για μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους. Στον μηχανισμό μπορούν να ενταχθούν μόνο οι μισθωτοί με σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η μείωση του χρόνου εργασίας έχει ως αποτέλεσμα οι μισθωτοί να χάσουν έως 20% των μηνιαίων αποδοχών τους ενώ η απώλεια θα ανέλθει στο 23% αν συνυπολογιστεί το ποσοστό που χάνει ο εργαζόμενος από την αναλογία επιδόματος αδείας και δώρου Χριστουγέννων.

Από τις περικοπές διασώζονται μόνο όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ (καθαρά 550). Δηλαδή στην περίπτωση που μετά την κρατική αναπλήρωση (60% επί του καθαρού κομμένου μισθού) οι καθαρές αποδοχές υπολείπονται του καθαρού νομοθετημένου κατώτατου μισθού ή ημερομισθίου, η διαφορά αναπληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Για παράδειγμα στα 550 ευρώ καθαρές αποδοχές το κράτος πληρώνει τα 275 με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να μην υποστεί καμία απώλεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:12