search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:18
MENU CLOSE

Ο καταδικασθείς Λαγός δεν ψήφισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

27.11.2020 15:00
Ο καταδικασθείς Λαγός δεν ψήφισε τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας - Media

 

“Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο ενός καθάρματος”, είχε πει ο μέγας Βρετανός συγγραφέας, ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός και λεξικογράφος, Σάμιουελ Τζόνσον και φαίνεται ότι ορισμένοι “πατριώτες” κάνουν ό,τι μπορούν για να τον δικαιώσουν.

Έτσι, ίσως δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο καταδικασθείς για διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, πρώην χρυσαυγίτης και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, αρνήθηκε να υπερψηφίσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το οποίο καταδικάζονται οι τουρκικές προκλήσεις στα Βαρώσια και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλείται να επβάλλει κυρώσεις στην Άγκυρα.

Μαζί με άλλους δύο ακροδεξιούς ευρωβουλευτές, τον Τσέχο Ιβάν Νταβίντ και τον Ολλανδό Μαρσέλ ντε Γκράαφ, ο Λαγός καταψήφισε το ιστορικό κείμενο, το οποίο έλαβε 631 ψήφους υπέρ. Μάλιστα, για να υπερασπιστεί την απόφασή του, ο πρώην χρυσαυγίτης υποστήριξε ότι η απόφασή του τεκμηριώνεται βάσει της “υποκριτικής χρηματοδότησης της Γερμανίας προς την Τουρκία”, αναφέροντας πως “η Τουρκία δεν μπορεί να σταματήσει με τη συλλογή κάποιων υπογραφών”, ενώ ζητά απόσυρση των στρατευμάτων από το νησί, ένα αίτημα δηλαδή που… περιλαμβάνεται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Λαγός βρίσκεται ακόμη στις Βρυξέλλες, παρά την σε βάρος του καταδίκη, καθώς δεν έχει προχωρήσει ακόμη η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Yπενθυμίζεται οτι καταδικάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξη και 8 μήνες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Πληροφορίες: news247.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:18