search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:43
MENU CLOSE

Μπάμπης Παπαδημητρίου σε γραμμή… ΣΥΡΙΖΑ για PCR: Πρέπει να συνταγογραφείται και να είναι δωρεάν! (video)

03.01.2022 12:16
babis-papadimitriou-new

Τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ (PCR) για τον κορωνοϊό, ζήτησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπης Παπαδημητρίου, βγαίνοντας στην ουσία εκτός κυβερνητικής γραμμής.

«Η πανδημία δεν έχε τελειώσει και είναι προφανές ότι μεταλλάσσεται. Θελω να ελπίζω ότι αυτή η φάση θα είναι λίγο πιο απλή αλλά είναι και εξαιρετικά περίπλοκη γιατί είναι αλήθεια ότι μέσα σε μια βδομάδα, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλλάξαν τα χαρακτηριστικά της ζωής μας» είπε αρχικά ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ.

«Η συνταγογράφηση είναι απαραίτητη και να μην κάνουμε το μοριακό όταν δεν υπάρχει λόγος. Γι’ αυτό υπάρχουν οι γιατροί. Πρέπει να συνταγογραφηθεί άρα να είναι δωρεάν. Είναι προφανές, είναι δωρεάν σε όλα τα συστήματα γιατί συνταγογραφείται. Πρέπει η δαπάνη αυτή των οικογενειών να εκπίπτει πλήρως από τη φορολογία γιατί είναι μια δαπάνη σημαντική αλλά καθοριστική στην πρόληψη και την ιχνηλάτηση της πανδημίας» πρόσθεσε, προκαλώντας έκπληξη στο πάνελ.

Ερωτηθείς από τον Κώστα Αρβανίτη του ΣΥΡΙΖΑ για το αν αυτή η πρόταση θα γίνει και επίσημα στο κοινοβούλιο από κάποιον βουλευτή της ΝΔ, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου απάντησε: «Μπορούμε να πάρουμε πρωτοβουλία και να το προτείνουμε. Να το ζητήσουμε».

Η συνταγογράφηση και αποζημίωση των πολιτών για όλα τα τεστ κορωνοϊού είναι πάγιο αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός-Γεωργιάδης: Θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν στα PCR test (Videos)

Μετάλλαξη Όμικρον: Ατελείωτες ουρές για rapid και μοριακά τεστ (Video | Photos)

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: «Θα φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα ημερησίως» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:41