search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:32
MENU CLOSE

Καβγάς Γεωργιάδη με αρτοποιό: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο, η κυβέρνηση σας έχει στηρίξει…» (video)

05.05.2022 10:40
adwnis_georgiadis1211

Τηλεφωνικά παρενέβη το πρωί της Πέμπτης, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Γεωργιάδης πήρε τηλέφωνο προκειμένου να απάντησει σε αρτοποιό που περιέγραψε το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και καταναλωτές μετά την κατακόρυφη αύξηση στα σιτηρά.

Όπως κατήγγειλε ο αρτοποιός η τιμή του ψωμιού πήγε στο 1 ευρώ από 0,80 λεπτά και θα έπρεπε σύμφωνα με την έκρηξη στην τιμή του αλευριού να πάει στο 1,30 αλλά αυτό δεν είναι εφικτό καθώς «ο κόσμος δεν θα μπορεί να αγοράσει ψωμί και θα κλείσω».

Παράλληλα, ο αρτοποιός επεσήμανε ακόμα ότι πρέπει να υπάρχει ισονομία στους ελέγχους λέγοντας ότι δεν κάνει ελέγχους εκεί που πρέπει παρά μόνο στους μικρούς.

Παρέμβαση και… ένταση

«Παίρνω για να αποκαταστήσω την πραγματικότητα, για να μην δημιουργούμε ψευδείς εντυπώσεις στους τηλεθεατές σας» είπε ξεκινώντας ο Υπουργός Ανάπτυξης.

«Το σιτάρι δεν είναι εγχωρίως παραγόμενο προϊόν παρά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει και τους φούρνους με την επιδότηση του ρεύματος. Παράλληλα είπε ότι η τιμή της πρώτης ύλης, του σιταριού, έχει υπερτετραπλασιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Στην πρόταση του αρτοποιού να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Να τους δώσουμε λεφτά δηλαδή; Να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα. Αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται άπειρα χρήματα; Έχουμε άπειρα χρήματα;».

Για να συνεχίσει σε υψηλότερο τόνο: «Εσάς αυτή η κυβέρνηση δεν σας έχει στηρίξει; Αυτή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σας έχει στηρίξει, που φωνάζετε τόση ώρα;».

Αρτοποιός: «Φωνάζω; Φωνάζω γιατί με πνίγει το δίκιο μου».

Γεωργιάδης: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο. Είπατε ότι δεν κάνουμε ελέγχους στους μεγάλους… Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Αρα δεν σας πνίγει κανένα δίκιο και σας έχουμε στηρίξει, η ομοσπονδία τέσσερις φορές. Εδώ έχουμε πόλεμο…».

Αρτοποιός: «Όπως επιδοτήσατε το ρεύμα να επιδοτήσετε και το στάρι».

Γεωργιάδης: «Η επιδότηση του ρεύματος θα φτάσει στον φούρνο…»

Αρτοποιός: «Θα… φτάσει. Για ποιον λόγο ξέφυγε η κατάσταση κ. Γεωργιάδη;»

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν τσακώθηκε ποτέ το ζευγάρι στο γραφείο μου», λέει ο πρώην δικηγόρος της (video)

Αντώνης Συκάρης: Συνεχίζεται το θρίλερ με τη σορό του ορειβάτη – Η ανάρτηση της οικογένειας

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αίτημα κατάσχεσης του φακέλου – «Μας είπαν μόνο ότι το παιδί πέθανε» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15