search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:02
MENU CLOSE

Με… κάλπες και απειλές «ακύρωσαν» την ΕΣΗΕΑ

30.09.2010 09:41
Με... κάλπες και απειλές «ακύρωσαν» την ΕΣΗΕΑ - Media

Κάλπες στήθηκαν χθες το βράδυ σε ΔΟΛ και Πήγασο με ζητούμενο τη συμμετοχή ή όχι στην απεργιακή κινητοποίηση της ΕΣΗΕΑ μέσα σε κλίμα απειλών και με την ένταση να περισσεύει.

Κάλπες στήθηκαν χθες το βράδυ σε ΔΟΛ και Πήγασο με ζητούμενο τη συμμετοχή ή όχι στην απεργιακή κινητοποίηση της ΕΣΗΕΑ μέσα σε κλίμα απειλών και με την ένταση να περισσεύει.

Στον ΔΟΛ ο Σταύρος Ψυχάρης απείλησε ότι θα προχωρήσει στην αναστολή έκδοσης του ημερήσιου «Βήματος». Υπόστήριξε ότι η έκδοση του φύλλου κοστίζει 4 εκατ. ευρώ και δεν έχει νόημα η κυκλοφορία του αν δεν το θέλουν οι εργαζόμενοι του ενώ λεγόταν στη Μιχαλακοπούλου ότι είχε ετοιμάσει ήδη και το πρωτοσέλιδο άρθρο που θα ανακοίνωνε την αναστολή έκδοσης της εφημερίδας. Ο Ψυχάρης ζήτησε από τους εργαζομένους στον ΔΟΛ να μην στηρίξουν την απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

Στήθηκαν κάλπες με τα εξής ερωτήματα: Συμφωνείτε με την απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ στο ΔΟΛ; Ναι ή Όχι και Συμφωνείτε με την πρόταση να γενικευτεί απεργία σε όλα τα Μέσα του έντυπου Τύπου; Ναι ή όχι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κατά της απεργίας στο ΔΟΛ ψήφισαν 95 δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, και 40 είπαν «ναι». Στη δεύτερη ερώτηση περί γενικής απεργίας σε όλο τον Τύπο υπήρξαν 112  «ναι»  και 22 «όχι».

Την ίδια στιγμή στον όμιλο Μπόμπολα ήταν ίδιο το σκηνικό με κάλπες και τους δημοσιογράφους να ψηφίζουν. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο «Έθνός» ψήφισαν 70 υπέρ της γενικής απεργίας, 32 κατά και 16 απεργία εντός του ομίλου, στην «Ημερησία» 21 υπέρ της απεργίας και 31 κατά., 40 υπέρ της γενικής απεργίας και 13 κατά. Στο «Goal News» 49 υπέρ της γενικής απεργίας στα ΜΜΕ και 5 υπέρ της 48ωρης που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:01