search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:01
MENU CLOSE

Απαγόρευση εξόδου τους πέντε του «κυκλώματος των ακινήτων»

30.09.2010 16:25
Απαγόρευση εξόδου τους πέντε του «κυκλώματος των ακινήτων» - Media

Την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών για πέντε πρόσωπα που φαίνεται να είχαν ηγετικό ρόλο στο μεγάλο «κύκλωμα των ακινήτων».

Την απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών για πέντε πρόσωπα που φαίνεται να είχαν ηγετικό ρόλο στο μεγάλο «κύκλωμα των ακινήτων».

Με εισαγγελική εντολή εκδόθηκαν διατάξεις που απαγορεύουν την έξοδο από τη χώρα στον 53χρονο πολιτικό μηχανικό που σύμφωνα με τις αρχές ήταν και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, καθώς και σε τέσσερα πρόσωπα που φαίνεται να ανήκαν στην ηγετική ομάδα.

Σε βάρος του 53χρονου πολιτικού μηχανικού ασκήθηκε πρόσφατα ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, ύστερα από έρευνα που διενεργούνταν εναντίον του για άλλη υπόθεση από αυτήν του κυκλώματος.

Στο στόχαστρο των Εισαγγελικών Αρχών έχουν μπει πέντε πρόσωπα που από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ιδιαιτέρως μεγάλη δραστηριοποίησή τους στο κύκλωμα και φαίνεται να ανήκουν στον στενό πυρήνα της πολυπληθούς οργάνωσης.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν υπάλληλο του ΣΔΟΕ, τρεις αστυνομικούς και έναν υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών για τους οποίους οι Εισαγγελείς θα αναμένουν τα αποτελέσματα των άρσεων τραπεζικών απορρήτων και τηλεφώνων ώστε να καταλήξουν για τον βαθμό της ποινικής εμπλοκής τους στην υπόθεση.

Η αξιολόγηση των συλλεχθέντων στοιχείων οδηγεί επίσης και στην ανάγκη λεπτομερούς ελέγχου για τον ρόλο τριών δικαστών, δύο εν ενεργεία και ενός πρώην, καθώς έχει εντοπιστεί συχνή αναφορά των ονομάτων τους σε συνομιλίες συγκεκριμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59