12/08/2020 09:52:56
1.10.2010

Και τώρα τι γίνεται;

Και τώρα τι γίνεται; - Media

Το δικαστήριο έκρινε τελικά παράνομη και καταχρηστική την 48ώρη απεργία σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ και έτσι οι εφημερίδες των δυο συγκροτημάτων κυκλοφορούν κανονικά σήμερα και αύριο αφού η ΕΣΗΕΑ ανέστειλε την απεργία, που είχε κηρύξει στις επιχειρήσεις αυτές από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6 το πρωί του Σαββάτου 2 Οκτωβρίου ενώ παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η απεργία της ΕΠΗΕΑ ύστερα από την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δήλωσε ότι ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις θα συνεχιστεί και ότι η αλληλεγγύη μεταξύ των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων είναι αδιαπραγμάτευτη.

Παράλληλα, το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωση του τονίσε ότι «διευθυντικά στελέχη αλλά και ορισμένοι “συνάδελφοι”, με παράνομες και αντικαταστατικές ενέργειες, αλλά και τραμπουκισμούς σε βάρος των εκλεγμένων εκπροσώπων και εκφοβισμό των εργαζομένων» επιχείρησαν να «υπονομεύσουν τον συνδικαλιστικό αγώνα» και έκανε λόγο για την ενεργοποίηση των πειθαρχικών οργάνων.

Επεσήμανε ακόμη ότι «η αρμοδιότητα και η ευθύνη για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όπως προβλέπει το Καταστατικό, και όλοι οφείλουμε να πειθαρχούμε. Διάφορες κατ’ επίφαση δημοκρατικές διαδικασίες με κάλπες και άλλα ανάλογα δεν έχουν καμία νομιμοποίηση και ουσιαστικά αποτελούν μεθοδεύσεις με στόχο την ΕΣΗΕΑ και την γενικότερη απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.