search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:00
MENU CLOSE

Συναγερμός στα… βύσματα!

06.11.2009 14:08
Συναγερμός στα... βύσματα!  - Media

Τρέχουν και δεν φθάνουν τα… βύσματα στον στρατό, την αεροπορία και το ναυτικό. Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε αλλαγές στη θητεία, οι οποίες προκαλούν αλλαγές και στα ρουσφετολογικά αιτήματα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μπένι:

Τρέχουν και δεν φθάνουν τα… βύσματα στον στρατό, την αεροπορία και το ναυτικό. Ο Βενιζέλος ανακοίνωσε αλλαγές στη θητεία, οι οποίες προκαλούν αλλαγές και στα ρουσφετολογικά αιτήματα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Μπένι:

Όσοι παρουσιαστούν με την πρώτη ΕΣΣΟ του 2010 και έχουν επιλεγεί για το Π.Ν. ή τη Π.Α. ή, μέσω… γλειψίματος έχουν εξασφαλίσει μετάταξη σ’ αυτά τα όπλα, θα έχουν την επιλογή να υπηρετήσουν 9 ή 12 μήνες. Λιγότερη θητεία θα κάνουν όσοι μετατεθούν σε μονάδες που με βάσει τα κριτήρια του στρατού ξηράς υπάρχουν μονάδες προκαλύψεως. Για να μην μπερδεύεστε:

* Αν είστε ναύτης και τοποθετηθείτε σε ναυτικό παρατηρητήριο στη Λήμνο, τη Λέσβο, τη Σάμο, την Κω, τη Ρόδο (σε κάποιο νησί τέλος πάντων), υπηρετείτε 9 μήνες. Αν όμως ακολουθήσετε τη γνωστή λογική που θέλει τους ναύτες μετά από την εκπαίδευση στον Πόρο να πηγαίνουν ναύσταθμο, θα υπηρετήσετε 12 μήνες.

* Για την αεροπορία τα πράγματα έχουν ως εξής: Μονάδες προκαλύψεως θεωρούνται όλες οι πτέρυγες μάχης, συνεπώς και ο Άραξος στην Πάτρα για παράδειγμα. Μια χαρά θα περάσουν οι σμηνίτες, ειδικά αν στις «μάχιμες» μονάδες περιληφθεί και το ραντάρ στη Μύκονο. Βέβαια αναμένεται να βγει αναλυτική διαταγή που θα καθορίζει ποιες μονάδες ναυτικού και αεροπορίας θα έχουν εννιάμηνη και ποιες δωδεκάμηνη θητεία.

Όλα αυτά θα ισχύσουν για δύο ακόμη χρόνια. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Βενιζέλου, τότε θα καταργηθεί η κλήση κληρωτών σε Π.Ν. και Π.Α. και όλοι οι στρατεύσιμοι θα φορέσουν χακί και αρβύλα. Μέχρι τότε υπολογίζει να έχει μειώσει στο ελάχιστο τις σκοπιές στα στρατόπεδα, ώστε να γίνει η θητεία όχι μόνο πιο χαλαρή, αλλά κυρίως πιο ουσιαστική, αφού σήμερα οι φαντάροι φυλάνε οκτάωρα στις σκοπιές, αλλά εκπαίδευση δεν προλαβαίνουν να κάνουν.

Τέλος ο Βενιζέλος ανακοίνωσε μια σειρά μέτρα, τα οποία συνδέουν τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους με την αγορά εργασίας, στην οποία θα βγουν μόλις πάρουν το απολυτήριό τους. Ο ΟΑΕΔ θα ανοίγει ατομική μερίδα με τη φροντίδα των κέντρων κατάταξης, ώστε να γίνεται σχετική προετοιμασία για την ανεύρεση εργασίας.

Επίσης όσοι υπηρετούν σε μονάδες προκαλύψεως με καθήκοντα φύλαξης, ασφάλειας, αποτροπής εισόδου λαθρομεταναστών κ.λπ. θα παρουσιάζουν αυτή την υπηρεσία ως προϋπηρεσία αναγνωρισμένη για πρόσληψη σε εταιρείες ή υπηρεσίες φύλαξης. Συνεπώς, όσοι έχετε το… δοντάκι σας για τα δύο επόμενα χρόνια βουρ για μετάταξη στο Π.Ν. και μετάθεση για το ναυτικό παρατηρητήριο Άνδρου. Μια ώρα από τη Ραφήνα είναι…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:59