search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:38
MENU CLOSE

Κόβουν από τις 11 Οκτωβρίου τον εφοδιασμό των νοσοκομείων οι προμηθευτές

06.10.2010 15:08
Κόβουν από τις 11 Οκτωβρίου τον εφοδιασμό των νοσοκομείων οι προμηθευτές - Media

Μαζικό «έμφραγμα» αναμένεται να πάθουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας αφού ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας» αποφάσισε να σταματήσει τον εφοδιασμό από τις 11 Οκτωβρίου.

Μαζικό «έμφραγμα» αναμένεται να πάθουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας αφού ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας» αποφάσισε να σταματήσει τον εφοδιασμό από τις 11 Οκτωβρίου.

Οι προμηθευτές που στο παρελθόν έχουν αποδείξει ότι τηρούν τις…υποσχέσεις στους καταγγέλλουν ότι το ΕΣΥ τους χρωστάει τις «μιχαλούς», ή αλλιώς 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2010 έχει εξοφληθεί μόνο κατά 4,6%.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών ανέφεραν ότι η αναστολή παραδόσεων είναι μονόδρομος καθώς οι περισσότεροι από αυτούς αδυνατούν πλέον να εφοδιάζουν τα νοσοκομεία χωρίς να πληρώνονται αφού και οι τράπεζες έχουν σταματήσει να τους χρηματοδοτούν.

Οι προμηθευτές ζητούν την εξόφληση των οφειλών των νοσοκομείων του πρώτου εξαμήνου του 2010, έκδοση των υπουργικών αποφάσεων σχετικά με την έκδοση και διάθεση ομολόγων για την εξόφληση των χρεών για τα έτη 2007, 2008 και 2009 και καταβολή των 200.000 ευρώ που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος σε όλους τους προμηθευτές που εισχώρησαν στη ρύθμιση.

Ο υπουργός Υγείας από τη μεριά του, σε μια προσπάθεια να αποφύγει το επερχόμενο χάος στα νοσοκομεία, δήλωσε ότι τα χρέη προς τους προμηθευτές θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους ενώ από τον Ιανουάριο του 2011 θα πληρώνονται σε πραγματικό χρόνο.

«Αυτά τα ακούμε από τότε που υπουργός ήταν ο κύριος Αβραμόπουλος» απάντησαν κατά τη συνέντευξη τύπου οι προμηθευτές.

Εντωμεταξύ, φόβους ότι μπορεί να κινδυνεύσουν ζωές ασθενών, λόγω της απόφασης των προμηθευτών, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών και καλεί τις δύο πλευρές να βρουν λύση.

Επισημαίνεται ότι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας παρατηρούνται εδώ και μήνες σημαντικές ελλείψεις σε υλικά- από βαμβάκι μέχρι φίλτρα αιμοκάθαρσης- καθώς πολλές προμηθεύτριες εταιρείες είχαν ήδη διακόψει τον εφοδιασμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:35