search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:32
MENU CLOSE

Δεχθήκαμε επίθεση από χάκερ

06.11.2009 22:26
Δεχθήκαμε επίθεση από χάκερ - Media

Μεγάλης διάρκειας επίθεση από χάκερ δέχθηκε χθες το πρωί το www.topontiki.gr για άγνωστους λόγους… με προφανή στόχο να μπλοκαριστεί η λειτουργία του, κάτι που ο αυτουργός της επίθεσης πέτυχε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αυτή η επίθεση ήταν ο λόγος για τον οποίο όσοι φίλοι προσπαθούσαν να μπουν λίγο πριν από το μεσημέρι στο site της εφημερίδας μας δεν μπορούσαν ή το έβρισκαν πολύ αργό. Όπως μας ενημέρωσαν…

Μεγάλης διάρκειας επίθεση από χάκερ δέχθηκε από χθες το πρωί το www.topontiki.gr για άγνωστους λόγους… με προφανή στόχο να μπλοκαριστεί η λειτουργία του, κάτι που ο αυτουργός της επίθεσης πέτυχε για τουλάχιστον 4 ώρες. Αυτή η επίθεση ήταν ο λόγος για τον οποίο όσοι φίλοι προσπαθούσαν να μπουν λίγο πριν από το μεσημέρι στο site της εφημερίδας μας δεν μπορούσαν ή το έβρισκαν πολύ αργό.

Όπως μας ενημέρωσαν οι τεχνικές εταιρείες που μας υποστηρίζουν, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν άρχισε επίθεση με DDOS Αttack, «βομβαρδίζοντας» όλες αυτές τις ώρες το www.topontiki.gr με απειράριθμες αιτήσεις που ήταν πολύ δύσκολο να αποκρουστούν. Η επίθεση αυτή είναι απολύτως στοχευμένη και προσομοιώνει πάρα πολλές ταυτόχρονες αιτήσεις προς τη σελίδα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο server να ανταποκριθεί.

Οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι η επίθεση είχε ως χώρες προέλευσης την Ουκρανία και την Ρουμανία (!),  αλλά δεν αποκλείεται να προερχόταν από την Ελλάδα και οι διαδρομές των επιθέσεων να ήταν παραπλανητικές.

Ήδη άρχισε μια πιο λεπτομερής έρευνα και ελπίζουμε να καταφέρουμε να βρούμε άκρη, γιατί θεωρούμε την επίθεση ύποπτη. Έχουμε κάτι τρελές ιδέες για την ταυτότητα των δραστών, αλλά, χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, δεν θα κάνουμε δημόσια νύξη. Αν αποδώσει η έρευνα, θα σας ενημερώσουμε. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ζητάμε την κατανόησή σας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:32