search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:19
MENU CLOSE

Του στραβού το δίκιο

15.10.2010 09:53

Ντόρος πολύς, για το ποιος πρωθυπουργός είπε δημοσίως ή ιδιωτικώς και για ποιο λόγο το «Κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα». Τώρα αν το ’πε ο Καραμανλής, αν το ’πε ο Σημίτης, ή το ’πε ο Παπανδρέου, σημασία δεν έχει.

Ντόρος πολύς, για το ποιος πρωθυπουργός είπε δημοσίως ή ιδιωτικώς και για ποιο λόγο το «Κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα». Τώρα αν το ’πε ο Καραμανλής, αν το ’πε ο Σημίτης, ή το ’πε ο Παπανδρέου, σημασία δεν έχει. Όποιος κι αν το ’πε, τον καημό του έβγαλε ο άνθρωπος, μόνο που κακώς τον έβγαλε στα δημόσια, για να μην πω στα παγκόσμια φόρα. Βλέπεις, τις… πομπές μας δεν τις κάνουμε τελάλημα στη ρούγα!..

Γιατί, συναναμεταξύ μας, χρόνια τώρα, με όποια αφορμή, από αναθέσεις δημοσίων έργων μέχρι αγορές εξοπλιστικών συστημάτων, για μίζες μιλάμε, για φαγοπότια λέμε, για μαύρο χρήμα φωνάζουμε και όλα αυτά τα επιβεβαιώνουν οι πολιτικές ηγεσίες που κάθε φορά που έχουμε εκλογές, στη διαφθορά αναφέρονται και πώς θα την «καθαρίσουν» άμα τη εκλογή τους. Από «φακελάκια» μέχρι «γρηγορόσημα».

Βεβαίως και είναι μέσα στη διαφθορά βουτηγμένη η χώρα. Μόνο που η διαφθορά αυτή, δεν αναφέρεται στον απλό έλληνα πολίτη. Αυτός απλώς είναι εκείνος που πληρώνει και τη διαφθορά και για τη διαφθορά. Όποιος, λοιπόν, είπε ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα, του στραβού το δίκιο είπε. Αυτό το επιβεβαιώνω κι εγώ, ο οποίος μεν δεν κυβερνά, αλλά ζει σ’ αυτή τη χώρα. Όλα τα άλλα είναι στρουθοκαμηλισμοί και καθωσπρεπισμοί. Αλλά το είπαμε. Τέτοιες αλήθειες πρέπει να τις λέμε μέσα στην οικογένεια και δημοσίως να φροντίζουμε να τις διορθώνουμε. Έτσι αισθάνομαι, έτσι τα λέω.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15