17/06/2019 11:03:05
9.11.2009

Νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι

Νέα 48ωρη απεργία στο λιμάνι - Media

Μαζική απεργία και ισχυρές κινητοποιήσεις για δυο ακόμα 24ωρα, αποφάσισαν μετά την χθεσινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ.

Η νέα 48ωρη απεργία θα λήξει τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ενώ για σήμερα Δευτέρα οι λιμενεργάτες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, την ώρα που θα συζητηθεί η προσφυγή που κατέθεσε εις βάρος τους το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

«Η κατάργηση της συμφωνίας δεν μπορεί να γίνει νομικά και, επιπλέον, θα έδινε ένα κακό σήμα στις διεθνείς αγορές για την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνέχεια του ελληνικού κράτους», υπογραμμίζει η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Η υπουργός καλεί τους εργαζόμενους να μην έχουν ανησυχούν για το μέλλον καθώς, «ακόμη και μέσα στη σύμβαση, οι σχέσεις των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι δεδομένες», τονίζει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πολιτικής επιστράτευσης», αλλά επίσης, ότι «δεν υπάρχουν και περιθώρια για νέα παράταση» στο χρόνο εγκατάστασης της Cosco.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.