search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:14
MENU CLOSE

Μεταβλητότητα και παζάρια στις Βρυξέλες

09.11.2009 10:46
Μεταβλητότητα και παζάρια στις Βρυξέλες - Media

Στοιχεία αυξημένης μεταβλητότητας  έχουν εμφανισθεί στο ταμπλό του Χ.Α. τη Δευτέρα, καθώς ο Γενικός Δείκτης «επιστρέφει» στα επίπεδα των 2.700 μονάδων παρά το άνοιγμα στο +1,3%. Ευθυγραμμισμένη με την κίνηση των ξένων αγορών, η Σοφοκλέους διεύρυνε στο άνοιγμα τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ το κλίμα διαμορφώνουν τόσο τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank για το εννεάμηνο, όσο και το placement για 9 εκατ. μετοχές της τράπεζας.

Στοιχεία αυξημένης μεταβλητότητας  έχουν εμφανισθεί στο ταμπλό του Χ.Α. τη Δευτέρα, καθώς ο Γενικός Δείκτης «επιστρέφει» στα επίπεδα των 2.700 μονάδων παρά το άνοιγμα στο +1,3%. Ευθυγραμμισμένη με την κίνηση των ξένων αγορών, η Σοφοκλέους διεύρυνε στο άνοιγμα τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ το κλίμα διαμορφώνουν τόσο τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Alpha Bank για το εννεάμηνο, όσο και το placement για 9 εκατ. μετοχές της τράπεζας. Πληθώρα αποτελεσμάτων αναμένεται αυτή την εβδομάδα, ενώ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου από Κύπρου και Alpha Bank  η αγορά ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών της για τον τραπεζικό κλάδο

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου αναμένεται να δεσμευθεί για «γενναία» μείωση του ελλείμματος στις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup/Ecofin, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, αντίστοιχα, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει αισιόδοξος ότι οι Βρυξέλλες θα δώσουν επαρκή παράταση για τη μείωση του ελλείμματος, καθώς στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Ιανουάριο, «θα αποτυπωθούν με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα το σχέδιο και οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι για την πορεία των οικονομικών». Ενδεικτική, όμως, των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν στην ελληνική οικονομία, ήταν η δήλωση του ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010 αποτελεί «άσκηση τετραγωνισμού του κύκλου».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50