search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:15
MENU CLOSE

Στο αυτόφωρο ο αποστολέας των δηλώσεων Ξενογιαννακοπούλου

19.10.2010 12:08
Στο αυτόφωρο ο αποστολέας των δηλώσεων Ξενογιαννακοπούλου - Media

Σε σύλληψη εξηνταπεντάχρονου καθηγητή προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού αυτός φέρεται να είναι ο δημιουργός και αποστολέας των παραποιημένων δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

Σε σύλληψη του εξηνταπεντάχρονου καθηγητή προχώρησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού αυτός φέρεται να είναι ο δημιουργός και αποστολέας των παραποιημένων δηλώσεων της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό το τελευταίο διήμερο είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην υπουργό.

Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, μετά την έκδοση δελτίου Τύπου από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού ως απάντηση της κ. Ξενογιαννακοπούλου σε ερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στη Βουλή, για την επίσκεψη του κ. Ερντογάν.

Το ίδιο δελτίο Τύπου φαίνεται πως εστάλη μετά από μερικές ώρες παραποιημένο και με αλλοιωμένες τις δηλώσεις, σε πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών του ίντερνετ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ ως αποστολέας εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός.

Φυσικά όταν ενημερώθηκε η υπουργός την επόμενη μέρα η υπόθεση πέρασε στα χέρια της αρμόδιας υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
αφού η κ. Ξενογιαννακοπουλου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης των ΗΠΑ και είχε πολιτευτεί στο παρελθόν, με τον ΛΑΟΣ στη Β’ Αθηνών.  Χρειάστηκε ψηφιακή έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του αποστολέα και έτσι την Δευτέρα το βράδυ έγινε έφοδος στο σπίτι του δράστη όπου και συνελήφθη για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 65χρονος προέβαλε αντίσταση, απώθησε τους αστυνομικούς και επιχείρησε να εξαφανίσει τα στοιχεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:14