search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:05
MENU CLOSE

Επισημάνσεις κατοίκων για την Διπλή Ανάπλαση

09.11.2009 12:58
Επισημάνσεις κατοίκων για την Διπλή Ανάπλαση - Media

Με βάση την κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με τη Διπλή Ανάπλαση η επιτροπή κατοίκων του Ελαιώνα  επισημαίνει «ατέλειες» της ανάπλασης αλλά και να καλέσει την υπουργό περιβάλλοντος να αναλάβει δράση…

Με βάση την κινητικότητα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με τη Διπλή Ανάπλαση η επιτροπή κατοίκων του Ελαιώνα  επισημαίνει «ατέλειες» της ανάπλασης αλλά και να καλέσει την υπουργό περιβάλλοντος να αναλάβει δράση…

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας μόνο από άγνοια ή σκοπιμότητα μπορεί να διαβαστεί ως αποκλειστικά ζήτημα ισοζυγίου πρασίνου. Η απόφαση για τη βλάβη του ισοζυγίου βασίζεται, όχι πάνω σε κάποιο αφηρημένο κριτήριο, αλλά στην στέρεη νομική βάση της επιβεβαίωσης όσων προβλέπει για την περιοχή το προεδρικό διάταγμα του 1995.

Αυτό αυτομάτως συνεπάγεται ότι ο συνολικός χώρος των 220 στρεμμάτων της διπλής ανάπλασης στο Βοτανικό (μαζί και το Ο.Τ. 45α) έχει συντελεστή δόμησης 0,1. Κατ’ εξαίρεση γίνεται επιτρεπτή από το ΣτΕ η μεταφορά του γηπέδου και οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δηλαδή ο όλος διακανονισμός βάση του οποίου το εμπορικό της εταιρείας ΜΒΔΤ έλαβε διπλάσιο συντελεστή δόμησης, αντί προσφοράς 16 στρεμμάτων για το γήπεδο, βασίζεται σε λάθος δεδομένα. Ο διπλός συντελεστής του 1,6, υπολογίστηκε βάση του 0,8. Όμως η απόφαση του ΣτΕ αποδεχόμενη το χαρακτήρα του χώρου ως κοινόχρηστου πράσινου βάση του ΠΔ1995 αποδέχεται και συντελεστή 0,1 και όχι 0,8.

Είναι λοιπόν νομικά αβάσιμη  και ανεύθυνη η εμμονή κάποιων εμπλεκομένων πλευρών που συνεχίζουν να μιλάνε περί ολοκλήρωσης του συνόλου της διπλής ανάπλασης. Ασχέτως από το πως η πολιτεία θα επιλέξει να λύσει το ζήτημα των 16 στρεμμάτων της εταιρείας ΜΒΔΤ (Αγορά ή απαλλοτρίωση), έχει ακυρωθεί πλέον αμετάκλητα η βάση υπολογισμού πάνω στην οποία έγινε η όποια παραχώρηση.

Καλούμε την υπουργό περιβάλλοντος χωρίς καθυστερήσεις να ξεκαθαρίσει το τοπίο, καθώς ο σεβασμός της απόφασης του ΣτΕ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης. Να προωθήσει  άμεσα τις προβλέψεις του ΠΔ του 1995 για τη δημιουργία στην δεινοπαθούσα πρωτεύουσα και σε μια από τις πιο βεβαρημένες περιοχές της, του προβλεπόμενου μητροπολιτικού πάρκου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:05