22/05/2019 07:17:34
9.11.2009

Εθνικό σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων ετοιμάζει η Διαμαντοπούλου

Εθνικό σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων  ετοιμάζει η Διαμαντοπούλου - Media

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου πέρασε μια βόλτα από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και συναντήθηκε με το προεδρείο βγάζοντας άλλη μια... ειδησούλα.

Έτσι, λοιπόν, πρότεινε ένα εθνικό σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, μιας και «στον χώρο του εμπορίου υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πιστοποίηση των φορέων της εκπαίδευσης και τη συμμετοχή των εμπόρων στη διαμόρφωση της πολιτικής της Διά Βίου εκπαίδευσης».

Επίσης έκανε σαφές ότι θα υπάρχει συνεργασία του υπουργείου με τους φορείς της οικονομίας στα θέματα της επαγγελματικής κατάρτισης και συμμετοχή στα όργανα τα οποία αφορούν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εθνικού συστήματος πιστοποίησης.

Παράλληλα έκανε λόγο και για τον ψηφιακό αναλφαβητισμό και την ανάγκη συγκροτημένης εκπαίδευσης όσων ασχολούνται στον χώρο του εμπορίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ  δήλωσε: «Θέλουμε μια παιδεία η οποία θα προετοιμάζει τους εργαζόμενους ώστε εύκολα, την άλλη μέρα, να βρίσκουν δουλειά. Συζητήσαμε επίσης τα θέματα του επιχειρησιακού προγράμματος και τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων της αγοράς στην επιτροπή παραγωγής του επιχειρησιακού προγράμματος».

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.