search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:02
MENU CLOSE

Εθνικό σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων ετοιμάζει η Διαμαντοπούλου

09.11.2009 13:35
Εθνικό σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων  ετοιμάζει η Διαμαντοπούλου - Media

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου πέρασε μια βόλτα από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και συναντήθηκε με το προεδρείο βγάζοντας άλλη μια… ειδησούλα.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου πέρασε μια βόλτα από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και συναντήθηκε με το προεδρείο βγάζοντας άλλη μια… ειδησούλα.

Έτσι, λοιπόν, πρότεινε ένα εθνικό σύστημα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων, μιας και «στον χώρο του εμπορίου υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την πιστοποίηση των φορέων της εκπαίδευσης και τη συμμετοχή των εμπόρων στη διαμόρφωση της πολιτικής της Διά Βίου εκπαίδευσης».

Επίσης έκανε σαφές ότι θα υπάρχει συνεργασία του υπουργείου με τους φορείς της οικονομίας στα θέματα της επαγγελματικής κατάρτισης και συμμετοχή στα όργανα τα οποία αφορούν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εθνικού συστήματος πιστοποίησης.

Παράλληλα έκανε λόγο και για τον ψηφιακό αναλφαβητισμό και την ανάγκη συγκροτημένης εκπαίδευσης όσων ασχολούνται στον χώρο του εμπορίου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ  δήλωσε: «Θέλουμε μια παιδεία η οποία θα προετοιμάζει τους εργαζόμενους ώστε εύκολα, την άλλη μέρα, να βρίσκουν δουλειά. Συζητήσαμε επίσης τα θέματα του επιχειρησιακού προγράμματος και τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων της αγοράς στην επιτροπή παραγωγής του επιχειρησιακού προγράμματος».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01