search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:33
MENU CLOSE

Αρνείται κάθε ανάμειξη ο Δούκας

20.10.2010 14:42
Αρνείται κάθε ανάμειξη ο Δούκας - Media

«Δεν είχα καμία επαφή, ούτε καν υπηρεσιακή με οποιονδήποτε επενδυτή ή ενδιαφερόμενο για την έκδοση του ομολόγου», δήλωσε μέσω υπομνήματος ο Πέτρος Δούκας.

«Δεν είχα καμία επαφή, ούτε καν υπηρεσιακή με οποιονδήποτε επενδυτή ή ενδιαφερόμενο για την έκδοση του ομολόγου. Ούτε καν μου ζητήθηκε ραντεβού από ένα τέτοιο παράγοντα, που θα είχε δικαίωμα να το κάνει, έστω τυπικά, όπως προκύπτει από όλες τις δηλώσεις και καταθέσεις τους», δήλωσε μέσω υπομνήματος ο Πέτρος Δούκας, πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ, στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όσον αφορά στην έκδοση δομημένων ομολόγων.

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως «προσωπικά ως υφυπουργός Οικονομικών δεν είχα ουδεμία ανάμειξη στην όλη διαδικασία κατάρτισης των όρων της σύμβασης και έκδοσης των ομολόγων, όπως και όλοι οι προκάτοχοί μου, με εξαίρεση την περίπτωση των συμβάσεων με την Golman Sachs (2001), σκάνδαλο που επίμονα αρνείται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εξετάσει παρά την πρόσφατη ρητή διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα εξετασθεί».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «ειδικά σε ό,τι αφορά εμένα προσωπικά: Κανένας μάρτυρας και κανένας υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει καταθέσει πως εγώ τον επηρέασα καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Κανένας μάρτυρας δεν κατέθεσε πως εγώ είχα οιανδήποτε συμμετοχή ή ανάμειξη, είτε στη διαδικασία έκδοσης του ομολόγου, ή επιλογής της αναδόχου τράπεζας. Δεν βρέθηκε καμία μα καμία ροή πολιτικού χρήματος που να με αφορά. Δεν βρέθηκε γιατί δεν υπήρξε και δεν υπάρχει. Δεν έχει υπάρξει καν καταγγελία ή υπαινιγμός».

Επίσης, μίλησε για ανακρίβειες και συκοφαντίες που ακούστηκαν και γράφτηκαν, ενώ κατέληξε στο ότι «πρέπει  να προβληματίσει σοβαρά την επιτροπή σας, ότι η μακρά έρευνα της Δικαιοσύνης δεν απέδωσε καμία ευθύνη σε κανένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών».

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών παρέμεινε στην Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της και θα ακολουθήσει ο πρώην υπουργός Οικονομίας της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33