20/10/2019 13:15:58
9.11.2009

Για τα... ιμάτιά του

Ο Σαμαράς του έχει ρίξει πολλές γέφυρες, όπως και η Ντόρα. Και οι δυο του τηλεφώνησαν μόλις ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Ο ίδιος δεν ξεκαθαρίζει τι θα κάνει και τους έχει όλους στο περίμενε. Το ζητούμενο, εκτός από τον ίδιο, που θα έχει βαρύτητα η απόφασή του, είναι τι θα κάνουν οι δικοί του άνθρωποι και οι υποστηρικτές του.

Ο Αβραμόπουλος έχει υπό τον έλεγχό του μια μικρή ομάδα, πρώην και νυν βουλευτών, οι οποίοι ήταν: Κ. Τσιάρας και Μιχ. Χαλκίδης – υπαρχηγοί του –, Αλ. Δερμεντζόπουλος, Θ. Καράογλου, Κ. Γιαννάκης, Γ. Βρούτσης, Αν. Λιάσκος, Ν. Σταυρογιάννης, Γ. Κασαπίδης και Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Οι Τσιάρας, Δερμεντζόπουλος και Καράογλου τάχθηκαν με έμμεσο τρόπο υπέρ της Ντόρας και οι άλλοι αναμένεται να εκδηλωθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, ενώ και η Βόζεμπεργκ είναι πιο κοντά στην Μπακογιάννη. Έχει άριστες σχέσεις με τον Κ. Μητσοτάκη, που εκφράζεται θετικά γι’ αυτήν, και, εάν εξασφαλίσει μια συμφωνία ότι θα στηριχθεί στην Α’ Αθηνών – εξάλλου από τον Σαμαρά δεν μπορεί να ελπίζει πολλά στην πρωτεύουσα –, θα πάει με την Ντόρα.

Οι άλλοι υποστηρικτές του έχουν αρχίσει τις επαφές τους. Π.χ. ο Γιάννης Πατσιόγιαννης (πρώην μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και άνθρωπος του Έβερτ) πήγε στον Σαμαρά, όπου θα βρεθεί και ο Διονύσης Ζακυνθινός (μέλος του πρωινού καφέ στο Μαξίμου επί Καραμανλή) και ο Χάρης Παυλίδης, στενοί συνεργάτες του Αβραμόπουλου. Και μην ξεχνάτε και τις σχέσεις ορισμένων ατόμων που στήριζαν τον Αβραμόπουλο με την Οικογένεια Μητσοτάκη.

(Κι άλλο πλούσιο παρασκήνιο για τις υπόγειες διαδρομές των στελεχών της Ν.Δ. και τον ρόλο των βαρόνων θα βρείτε στη σελ. 9).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.