search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:57
MENU CLOSE

Φαντάσου φαντασία ο φαντάρος…

26.10.2010 02:24
Φαντάσου φαντασία ο φαντάρος... - Media

Της Τζένης Κ.

Μετά τον πρόσφατο ισχυρισμό του Ανδρέα Λοβέρδου ότι η περίθαλψη των μεταναστών ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη μαύρη τρύπα στην Υγεία και κατόπιν της παρελκόμενης κατακραυγής…, έκανε την εμφάνισή του στον ανεξάρτητο αθηναϊκό τύπο ένα δημοσίευμα- κόλαφος, με αποδέκτες τους επικριτές του υπουργού και τους σκεπτικιστές πολίτες αυτής της χώρας.

Της Τζένης Κ.

 

Μετά τον πρόσφατο ισχυρισμό του Ανδρέα Λοβέρδου ότι η περίθαλψη των μεταναστών ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη μαύρη τρύπα στην Υγεία και κατόπιν της παρελκόμενης κατακραυγής…, έκανε την εμφάνισή του στον ανεξάρτητο αθηναϊκό τύπο ένα δημοσίευμα- κόλαφος, με αποδέκτες τους επικριτές του υπουργού και τους σκεπτικιστές πολίτες αυτής της χώρας. Ανάμεσα στις πλείστες όσες πληγές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο συντάκτης σταχυολογούσε    και τα κρούσματα τζαμπέ ιατρικού τουρισμού που μαστίζουν τελευταία τη Βόρεια Ελλάδα, μπορεί και τη Νότια, μπορεί και τη Νησιωτική,… δεδομένου ότι δε γνωρίζουμε πόσο μακριά έφτανε το εν λόγω κύκλωμα των λαθροάρρωστων.

Μ’ αυτόν τον όρο- ανέκδοτο (ιατρικός τουρισμός…,όπως λέγαμε παλιά αλβανός- τουρίστας και λίγο αργότερα αλβανός- γιάπης) το άρθρο περίγραφε τις καταγγελθείσες (για την τεκμηρίωση των γεγονότων γινόταν επίκληση σε σχετικές καταγγελίες) μαζικές επισκέψεις ασθενών- καμικάζι από τα Σκόπια και τη Βουλγαρία σε ελληνικά νοσοκομεία, με στόχο τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων, χειρουργικών επεμβάσεων και χορηγήσεων πανάκριβων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Για την ομαλή περαίωση μάλιστα των αποστολών, επιτήδειοι αρρωστοπατέρες ναύλωναν πούλμαν και μετέφεραν εκδρομικά τους πελάτες του ΕΣΥ. Ένα- δύο- τρία ωπ, το ’ριξα στο σορολόπ. Κιθάρες, βουλγάρες Αλίκες Βουγιουκλάκες με κολικούς και τέτοια. Σκέτο πυρετικό παραλήρημα. Τράφικινγκ ψοφολογούντων με λεωφορεία του μπάνιου. Σαν αυτά που κάνουνε το Αθήνα – Σούνιο και το Αθήνα- Αγκίστρι.

Όπως δηλαδή πηγαίνει ο καλός κόσμος στο Άμστερνταμ και στην Καζαμπλάνκα για να αλλάξει φύλο, έτσι ερχόταν όλον αυτόν τον καιρό σε μας, η αφρόκρεμα των βαλκάνιων ασθενών για να εξεταστεί απ’ τα χεράκια και τ’ ακουστικάκια των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων. «Γκριέτσι δοκτόρ ντρημ» (ελληνικό ιατρικό όνειρο) το λένε στα Σκόπια. Για να χάσουνε τη σκωληκοειδίτιδά τους οι σκοπιανές, δίνουνε άμα λάχει ό,τι πολυτιμότερο έχουν στους νοσηρούς διακινητές που τους τάζουνε ράντσα, ουρές και πράσινους ανήλιαγους ελληνικούς υγειονομικούς διαδρόμους…

Και μετά ξυπνήσαμε όλοι μαζί.

Ακόμα γελάνε πάντως, σύμφωνα με πολλαπλές καταγγελίες, οι γιατροί που τυγχάνει να ξέρουν τα θέματα έσωθεν. Τόση επιστημονική φαντασία δεν είχαν ξαναματασυναντήσει στην καριέρα τους. «Να μη χαθεί η ιδέα». «Να γίνει σήριαλ», προτείνουν. Κάτι σα σήκουελ, μετά το Νησί.

 

Με πορδές όμως δε βάφονται αυγά και με σενάρια δεν χτίζονται άλλοθι. Κύριε Ανδρέα Χίτσκοκ, η αλήθεια στην Υγεία ξεπερνά και τη φαντασία σας ακόμα…Όχι όμως σε επίπεδο σήριαλ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:57