search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:35
MENU CLOSE

Σε ετοιμότητα για τις πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη» δηλώνει ο Ραγκούσης

25.10.2010 15:34
Σε ετοιμότητα για τις πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη» δηλώνει ο Ραγκούσης - Media

Ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου διαβεβαιωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επιτυχώς τις πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη».

Ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου διαβεβαιωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει επιτυχώς τις πρώτες εκλογές του «Καλλικράτη».

Όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, η προοδευτική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» αποτελεί την πιο ισχυρή πράξη της κυβέρνησης μέσα από την οποία αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη της πολιτείας προς τους πολίτες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SingularLogic Γιάννης Καρακαδάς ο οποιος εχει και την ευθύνη της συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων, τόνισε ότι και «στις φετινές εκλογές η εταιρεία θα διεξαγάγει με απόλυτη υπευθυνότητα το έργο που ξεκίνησε το 1981 και μέχρι σήμερα συνεχίζει ανελλιπώς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, χάρη στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT 2×2) των αποτελεσμάτων, η δημοσιοποίηση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος για τις 13 Περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους, μέσω ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 20% των εκλογικών τμημάτων, θα επιτευχθεί μεταξύ 9-9.30 μ.μ., εφόσον ανταποκριθεί τουλάχιστον το 1/2 του δείγματος των εκλογικών τμημάτων από όλες τις περιφέρειες.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκαν από τη SingularLogic και οι νέες καινοτομίες που υποστηρίζουν την εκλογική διαδικασία, ενισχύοντας την ποιότητα και την ταχύτητα της ενημέρωσης των πολιτών. Ειδικότερα πρόκειται για:

Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων: Για πρώτη φορά φέτος η χρήση θα γίνει σε δύο διακριτικές εκλογικές διαδικασίες (περιφερειακές & δημοτικές) και δύο κύκλους εκλογών (επαναληπτικές, όπου αυτό χρειαστεί).

Βελτιωμένη απεικόνιση στήριξης των υποψηφίων: Επανασχεδιασμός του τρόπου απεικόνισης της κομματικής στήριξης κατά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δίνοντας για πρώτη φορά διακριτά την κομματική προέλευση των υποψηφίων (επικεφαλής συνδυασμών), όσο και την κομματική στήριξη που έχει εξασφαλίσει κάθε συνδυασμός. Εμπλουτισμός του παραδοσιακού χάρτη με την πληροφορία των στηρίξεων για πιο ολοκληρωμένη και αντικειμενική προβολή.

moRE (mobile optimised Results for Elections): Ανάπτυξη εξειδικευμένης εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά όπου οι πολίτες για πρώτη φορά θα έχουν στη διάθεσή τους τη λίστα των υποψηφίων 10 ημέρες πριν τις εκλογές, καθώς και πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:35