search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Η «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ» ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ

26.09.2009 06:45

Τα μαντάτα για τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς δεν είναι καλά. Κανένα λεκτικό πυροτέχνημα απ’ όσα ακούγονται στην προεκλογική περίοδο δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσει αισιοδοξία. Μελέτες του ΟΟΣΑ διαπιστώνουν την τάση παγίωσης υψηλών δεικτών ανεργίας που σε κάποιες περιπτώσεις – όπως μεταξύ των νέων – φτάνουν και το 40%.Την ίδια στιγμή ωστόσο στις προηγμένες βιομηχανικά χώρες οι δείκτες δημιουργούν την εικόνα ότι οι οικονομίες βγαίνουν σταδιακά από την ύφεση.

Τα μαντάτα για τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα και διεθνώς δεν είναι καλά. Κανένα λεκτικό πυροτέχνημα απ’ όσα ακούγονται στην προεκλογική περίοδο δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσει αισιοδοξία. Μελέτες του ΟΟΣΑ διαπιστώνουν την τάση παγίωσης υψηλών δεικτών ανεργίας που σε κάποιες περιπτώσεις – όπως μεταξύ των νέων – φτάνουν και το 40%. Την ίδια στιγμή ωστόσο στις προηγμένες βιομηχανικά χώρες οι δείκτες δημιουργούν την εικόνα ότι οι οικονομίες βγαίνουν σταδιακά από την ύφεση.

Από τον συνδυασμό των παραπάνω είναι προφανές ότι ο κόσμος της εργασίας είναι αυτός που πληρώνει σε κάθε περίπτωση. Πληρώνει επειδή δανείστηκε και δημιουργήθηκαν οι φούσκες, πληρώνει με τη φορολογία για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα, πληρώνει ως χαμηλόμισθος, ανασφάλιστος ή άνεργος το κόστος για να είναι χαμηλός ο πληθωρισμός, για να ανασάνουν οι δείκτες και να ξανακινηθεί η οικονομία.

Οι 1.400 εργαζόμενοι στα (γερμανικά) ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, τα οποία η ιδιοκτησία απειλεί πως θα κλείσει, οι 700 εργαζόμενοι των ασφαλιστικών του ομίλου Aspis που βάρεσε κανόνι, οι ναυτεργάτες στα κατασχεμένα πλοία του Αγούδημου μαζί με τους χιλιάδες άλλους ανέργους της χώρας ακούνε στα ντιμπέιτ τους δύο καταλληλότερους να μιλούν για τους… δείκτες.

Όμως στους δείκτες αυτούς που η οικονομία της χώρας «οφείλει» να προσαρμοστεί, αξίζει να σημειωθεί ότι η παράμετρος ανεργία δεν λαμβάνεται υπόψη. Οι… Αλμούνιες θα δώσουν πιστοποιητικό επιτυχίας, αρκεί να  περιοριστεί το έλλειμμα, ακόμη κι αν η ανεργία φτάσει το 50%… Οι άνεργοι, ως γνωστόν, αντιμετωπίζονται απλώς ως κοινωνικοπολιτικό πρόβλημα των κατά τόπους διαχειριστών…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:38